Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Οι χώρες που σου “κόβουν” την ανάσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνήθως χρησιμοποιούμε αυτή τη φράση για να χαρακτηρίσουμε μια πόλη εξαιρετικά όμορφη. Σε αυτή την περίπτωση όμως πρόκειται για κράτη και για πόλεις που η ατμοσφαιρική ρύπανση χτυπάει κόκκινο σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να αναπνεύσεις.

Δείτε ποιες είναι

1. Μογγολία

Οι κάτοικοι στην Μογγολία συνηθίζουν να καίνε κάρβουνα για να ζεσταθούν και να μαγειρέψουν εξαιτίας των δύσκολων, ιδιαίτερα κρύων Χειμώνων που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Τα μηχανάκια που μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση καταγράφουν συνήθως το νούμερο 279 ενώ το όριο βρίσκεται στο 100.



2. Μποτσουάνα

Μια από τις βασικές αιτίες της μόλυνσης στη χώρα αποτελούν οι εξορύξεις και η βιομηχανική επεξεργασία των ορυκτών της χώρας.



3. Πακιστάν

Χιλιάδες θάνατοι προκαλούνται από την ατμόσφαιρα σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες στο Πακιστάν. Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι φθάνουν κάθε χρόνο στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.



4. Σενεγάλη

Η Σενεγάλη είναι ένα μόνο από τα πολλά αφρικανικά έθνη που χρησιμεύουν ως χωματερή για τα ηλεκτρονικά απόβλητα του δυτικού κόσμου. Ενήλικες και παιδιά δουλεύουν χωρίς καμία προφύλαξη.



5. Σαουδική Αραβία

Το 2014 η Σαουδική Αραβία αναδείχθηκε μία από τις πιο μολυσμένες χώρες του κόσμου. Αιτία, η βαριά αυτοκινητοβιομηχανία και τα βιομηχανικά απόβλητα.



6. Αίγυπτος

Είκοσι φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο είναι οι μετρήσεις στον αέρα της Αιγύπτου.



7. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου αλλά το πληρώνει ακριβά. Το πετρέλαιο και οι υδρογονάνθρακες έχουν αφήσει έντονα τα σημάδια τους…




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.