Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Προς επίλυση το πρόβλημα λειτουργίας του Πάρκου Τρίτση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γ. Μανιάτης: Να το διαχειρίζεται ο ΑΣΔΑ.

Το μείζον θέμα του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» φαίνεται πως βαδίζει προς την οριστική επίλυσή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με θέμα το μέλλον του Πάρκου Τρίτση, με τον υπουργό να προτείνει να μεταφερθεί η ευθύνη και η διαχείριση του Πάρκου στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ).



Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Κώστας Τριάντης, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Νίκος Σαράντης, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Θωμάς Κοτσαμπάς, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρπας, οι Αντιδήμαρχοι Ιλίου, Γιώργος Λιόσης και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω, Γιώργος Παπαδιάς, εκπρόσωπος του Δήμου Χαϊδαρίου και ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, Ανδρέας Μποζίκας.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μανιάτης εξήγησε ότι η πρόταση του είναι να μεταφερθεί η ευθύνη και διαχείριση του Πάρκου Τρίτση στον ΑΣΔΑ μαζί με πόρους που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του, πρόταση την οποία οι Δήμαρχοι αποδέχτηκαν ομόφωνα. Όπως τόνισε ο υπουργός, είναι αναγκαίο η προστασία του περιβάλλοντος να γίνεται με τρόπο που διασφαλίζει το στόχο αυτό, αλλά την ίδια στιγμή έχει σαφή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και μέσα από αυτή τη διαδικασία εξασφαλίζει ανταγωνιστικά και καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανοίγονται νέοι δρόμοι στην αξιοποίηση κονδυλίων μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου ΣΕΣ 2014-2020 και εξασφαλίζεται έτσι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν προκύψει στο παρελθόν, τόσο στο Πάρκο Τρίτση όσο και σε άλλους ανάλογους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Το επόμενο διάστημα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, θα καταθέσει στη Βουλή νομοθετική διάταξη, η οποία θα δίνει οριστική λύση στο ζήτημα της λειτουργίας του Πάρκου Τρίτση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.