Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΕΣΑμεΑ: Υπό διωγμό οι εκπαιδευτικοί ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 28.08.2014


Αρ. Πρωτ.: 2973

Η προτεινόμενη διάταξη του άρθρου 8 του ν/σ «Ίδρυση και Οργάνωση του Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις», που αφορά στο άνοιγμα της Γενικής Εκπαίδευσης στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία, κρίνεται αδιανόητη και αποτελεί βαθύτατο εμπαιγμό για την Ε.Σ.Α.μεΑ., τους φορείς μέλη της και το χώρο των εκπαιδευτικών με αναπηρία!

Τόσο με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αλλά και με την νυν είχε συμφωνηθεί η πρόσληψη εκπαιδευτικών με αναπηρία στη Γενική Εκπαίδευση κατά προτεραιότητα σε κλάδο και ειδικότητα σε ποσοστό 10% και όχι σε 5% όπως καθορίζεται με την παρούσα διάταξη. Επίσης είχε συμφωνηθεί η εφαρμογή της διάταξης από εδώ και στο εξής για κάθε σχολικό έτος με εναρκτήριο χρόνο εφαρμογής της το έτος 2014-2015.

Η διάταξη περιορίζει μέσω του πρώτου εδαφίου την εφαρμογή της στο σχολικό έτος 2014-2015 ενώ με το τελευταίο εδάφιο αναιρείται ακόμα και η εφαρμογή της το τρέχον σχολικό έτος. Δηλαδή η εν λόγω διάταξη που είχε συμφωνηθεί να ισχύσει από το σχολικό έτος 2014-2015 και εσαεί, θα αρχίζει να εφαρμόζεται για το έτος 2014-2015 στο τέλος του έτους!

Πρόκειται για τον τέλειο εμπαιγμό, ο οποίος καταδικάζει το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών με αναπηρία εάν λάβουμε υπόψη και το καθεστώς πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ατόμων με αναπηρία όπως διαμορφώθηκε την τρέχουσα περίοδο με την τελευταία εγκύκλιο που εξέδωσε η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα αυτό.

Δηλαδή με την η κατάργηση του Πίνακα Α σε συνδυασμό με την διάταξη του άρθρου 8 του παρόντος νομοσχεδίου, με την οποία το ποσοστό μειώνεται στο 5% και η διάταξη δεν εφαρμόζεται στο τρέχον σχολικό έτος, οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία βρίσκονται κυριολεκτικά υπό διωγμό.

Η Συνομοσπονδία ζητά την αντικατάσταση της διάταξης από την εξής: «Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην γενική εκπαίδευση άτομα με αναπηρία 67% και άνω, ύστερα από σχετική πιστοποίηση του ΚΕΠΑ, ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ , ΑΑΥΕ και Υγειονομικών Επιτροπών που λειτουργούσαν προ ιδρύσεως ΚΕΠΑ, εφόσον είναι σε ισχύ, και εφόσον αυτή, σε κανένα ποσοστό δεν οφείλεται σε παθήσεις ψυχικών διαταραχών, κατά προτεραιότητα σε κάθε κλάδο και ειδικότητα σε ποσοστό 10%. Η παρούσα διάταξη εφαρμόζεται από το τρέχον σχολικό έτος και για κάθε σχολικό έτος από εδώ και στο εξής».

Υπενθυμίζεται η διαμαρτυρία για την Ειδική Εκπαίδευση την Τρίτη 2/9 και ώρα 11 πμ στο υπουργείο Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.