Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Σύγχρονος “άγιος” μοιράζει χρήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο 99χρονος Dobri Dimitrov Dobrev γνωστός ως γέροντας Dobri είναι ένας σύγχρονος ασκητής που μας δίνει μαθήματα ανιδιοτέλειας κι αποτελεί πρότυπο ζωής.

Τα τελευταία 14 χρόνια περπατά 25 χιλιόμετρα καθημερινά για να πάει στον καθεδρικό ναό του Alexander Nevsky στη Σόφια και να ζητιανέψει. Τα λεφτά δεν τα ζητά για εκείνον. Ο ίδιος ζει με μια σύνταξη 80 ευρώ το μήνα. Του είναι αρκετά για να ζήσει. Τα χρήματα που ζητά από τους περαστικούς τα δίνει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και κυρίως στο ορφανοτροφείο.



Ο Άγιος της Bailovo, όπως τον φωνάζουν είναι όχι μόνο αναγνωρίσιμος αλλά έχει το σεβασμό και την αγάπη του κόσμου για την ανιδιοτελή αγάπη του σε όσους χρειάζονται βοήθεια.

Τα χρήματα που έχει μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια και έχει δωρίσει φθάνουν τα 40.000 ευρώ! Θα μπορούσε να ζει μια πλούσια ζωή αλλά για εκείνον η λέξη «πλούσια» δεν ερμηνεύεται με τα χρήματα που έχει κανείς αλλά με το συναίσθημα της αγάπης και της φιλανθρωπίας.

Ο πατέρας του πέθανε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ανατράφηκε μόνο από τη μητέρα του. Σε μία από τις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στη Σόφια κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου μια βόμβα έπεσε κοντά του και έχασε σχεδόν όλη την ακοή του.

Κατά τη διάρκεια των ετών που ακολούθησαν ο γέροντας απομακρύνθηκε από τις υλικές πτυχές της ζωής και αφιερώθηκε αποκλειστικά στον κόσμο των πνευμάτων . Γύρω στο 2000, αποφάσισε να δωρίσει όλα τα υπάρχοντά του στην Ορθόδοξη εκκλησία και τώρα ζει πολύ λιτά σε ένα σπιτάκι στην ενοριακή εκκλησία του χωριού του στο Bailovo.

Δείτε τις φωτογραφίες












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.