Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Η «ομορφότερη» ταραντούλα του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα μιας ταραντούλας για κατοικίδιο;
Μια αράχνη Socotra Island Blue Baboon κατάφερε να ξεχωρίσει στην 29η ετήσια έκθεση της βρετανικής ένωσης για τις ταραντούλες (British Tarantula Society), σύμφωνα με δημοσίευμα του National Geographic.

Πρόκειται για την παλαιότερη, μεγαλύτερη και σημαντικότερη εκδήλωση του είδους της σε ολόκληρο τον κόσμο.
Όποιος καταφέρει να αποσπάσει βραβείο σε αυτό το διαγωνισμό, μπορεί να αφήσει το… στίγμα του ως «ιδανικός για αναπαραγωγή».

Οι κριτές –όπως άλλωστε κάθε χρόνο- αναζητούσαν και φέτος την «τέλεια αράχνη»!

Αστραφτερό τρίχωμα, ενεργά αντανακλαστικά, σωστές αναλογίες, χρωματισμοί, συμπεριφορά και φυσικά… ιδανική στάση σώματος!

Τα πόδια –και τα οκτώ- πρέπει να είναι όρθια θέση και απολύτως έτοιμα για όλα.

Η 29η ετήσια έκθεση ταραντούλας έλαβε χώρα στις 18 Μαΐου στο Κόβεντρι και σε αυτή συμμετείχαν περισσότερες από 30.000 ταραντούλες μαζί με τους ενθουσιώδεις ιδιοκτήτες τους.

Νικήτρια αναδείχτηκε μια αράχνη Socotra Island Blue Baboon, ένα σχετικά νέο είδος στην κοινότητα της ταραντούλας, η οποία μάλιστα συμμετείχε στο διαγωνισμό για πρώτη φορά φέτος.

Ο ιδιοκτήτης της ξεκίνησε να ασχολείται με τις ταραντούλες το 2011 και από τότε έχει αποκτήσει μια συλλογή από περίπου 60 από αυτές.

«Εξεπλάγην όταν άκουσα ότι κέρδισα τα βραβεία Καλύτερο Αφρικανικό Είδος και Καλύτερη Αράχνη» είπε ο Mike Dawkins.



Τρόπος ζωής…

Η ηλικία των μελών της ένωσης ιδιοκτητών ταραντούλας κυμαίνεται από 4 έως 86 ετών.

«Μας αρέσει πολύ όταν τα παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον» είπε ο Ray Hale, βετεράνος κριτής του διαγωνισμού. «Ποτέ δε μπορείς να ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσει το ενδιαφέρον σου. Είχαμε κάποτε ένα αγόρι που έγινε μέλος στην ηλικία των 14 ετών, παρακολούθησε διαλέξεις, κρατούσε πολλές σημειώσεις κ.τ.λ. και τώρα είναι διευθυντής στο μουσείο φυσικής ιστορίας του Βερολίνου».

Ο ίδιος ο Hale ταξιδεύει συχνά με τη σύζυγό του στη Μαλαισία και το Βόρνεο για να φωτογραφίσουν ταραντούλες στη Φύση. Έχουν 150 ταραντούλες από 30 διαφορετικά είδη στο σπίτι τους, οι οποίες ζουν σε διαφορετικές, γυάλινες δεξαμενές σε ένα δωμάτιο του σπιτιού τους.

Ο Hale υποστηρίζει ότι οι ταραντούλες είναι ιδανικές ως κατοικίδια. «Δεν μυρίζουν, δεν μεταφέρουν ασθένειες στον άνθρωπο, είναι εύκολο να τις συντηρήσει κανείς και μπορούν να ζήσουν μέχρι και 30 χρόνια».

Για τον ίδιο οι ταραντούλες είναι πλάσματα άξια θαυμασμού και εκτίμησης.

«Όταν ήμουν παιδί φοβόμουν πολύ τις αράχνες. Μια μέρα, ενώ βρισκόμουν στον παιδικό σταθμό είδα ότι μία αράχνη είχε πέσει δίπλα μου. Την παρατήρησα προσεχτικά και συνειδητοποίησα πόσο όμορφη ήταν. Τα χρώματά της, τα σημάδια της και ο τρόπος που κινούνταν με συνάρπασαν. Αυτό ήταν… Σαράντα χρόνια μετά, εξακολουθώ να τις θαυμάζω το ίδιο» κατέληξε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.