Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Υπολογίστε το ύψος που θα έχει το παιδί σας όταν μεγαλώσει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολεί τους γονείς των παιδιών είναι το πόσο ύψος θα «πάρει». Πασχίζουν να γράψουν τα παιδιά σε δραστηριότητες που φημίζονται ότι προσφέρουν ύψος και τα «μπουκώνουν» κυριολεκτικά με δυναμωτικές τροφές προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κι όμως όλα αυτά είναι κατά κάποιο τρόπο μάταια καθώς σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού περιοδικού Public Health Nutrition , στην ηλικία των δύο χρόνων το παιδί έχει αποκτήσει το μισό περίπου ύψος από εκείνο που θα έχει ως ενήλικας.

Αν λοιπόν διπλασιάσουμε το ύψος που έχει το παιδί μας στα δύο του χρόνια μπορούμε να μάθουμε πόσο θα ψηλώσει συνολικά στη ζωή του.

Κι αν είστε λάτρεις των αριθμών τότε ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω μαθηματική φόρμουλα που βασίζεται στο φύλο του παιδιού :

Για τα αγόρια: Προσθέτουμε το ύψος του πατέρα + το ύψος της μητέρας + 13 πόντους και διαιρούμε δια δύο.

Για τα κορίτσια: Προσθέτουμε το ύψος του πατέρα + το ύψος της μητέρας – 13 πόντους και διαιρούμε δια δύο.

Τα ποσοστά απόκλισης, τις περισσότερες φορές, είναι περίπου από έξι έως οκτώ πόντους. Όλες βέβαια αυτές οι μέθοδοι προσφέρουν υποθετικά μόνον αποτελέσματα. Επίσης, όλες οι φόρμουλες και οι πίνακες ανάπτυξης βασίζονται σε ομαδοποιημένες μελέτες και δεν αποτυπώνουν το χάρτη ενός και μόνον συγκεκριμένου παιδιού.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.