Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΗΠΑ: Ο 22χρονος “δράκος” είχε προειδοποιήσει με email

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο 22χρονος φοιτητής Έλιοτ Ρότζερ, γιος διάσημου σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, ο οποίος σκότωσε έξι ανθρώπους κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα της νότιας Καλιφόρνιας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, είχε στείλει email με τα σχέδιά του λίγα λεπτά πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις του, σύμφωνα με δύο χθεσινές συνεντεύξεις.

Ο Ρότζερ, ο οποίος έπασχε από ψυχικά προβλήματα, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τρεις ανθρώπους στο διαμέρισμά του και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε άλλους τρεις το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Ίσλα Βίστα κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα. Στη συνέχεια εικάζεται ότι αυτοκτόνησε.



Συνολικά, ο Ρότζερ σκότωσε δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες και τραυμάτισε 13 ανθρώπους, οκτώ από αυτούς μέσα από το αυτοκίνητό του--μία μαύρη BMW--οδηγώντας στους δρόμους της Ίσλα Βίστα κι ενώ αντάλλασσε πυρά με την αστυνομία που τον καταδίωκε.

Το γραφείο του σερίφη της Σάντα Μπάρμπαρα έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητα των τριών ανδρών που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι ο δράστης στο διαμέρισμά του. Πρόκειται για τον 20χρονο Τσενγκ Γιουάν Χονγκ, τον 19χρονο Τζορτζ Τσεν και τον 20χρονο Ουεϊχάν Ουάνγκ. Τουλάχιστον δύο από τους τρεις άνδρες ήταν συγκάτοικοί του.



Τα τρία θύματα από τις σφαίρες του δράστη είναι η 22χρονη φοιτήτρια Κάθριν Κούπερ, η 19χρονη φοιτήτρια Βερόνικα Βάις και ο 20χρονος φοιτητής Κρίστοφερ Μάικλ-Μαρτίνες.

Ο Ρότζερ είχε στείλει το email με το μανιφέστο του λίγο πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις του σε περίπου 30 ανθρώπους περιλαμβανομένων της μητέρας, του πατέρα του και πρώην καθηγητών του, σύμφωνα με την 58χρονη Καθλίν Μπλέσερ, ο γιος της οποίας ήταν παιδικός φίλος του δράστη και ένας από τους παραλήπτες του email.

Σε αυτό ο Ρότζερ αναφέρει ότι πρώτα σχεδίαζε να σκοτώσει τους συγκατοίκους του, στη συνέχεια να παρασύρει άλλους στο σπίτι του για να τους σκοτώσει κι αυτούς κι έπειτα να σφάξει γυναίκες, μέλη μίας αδελφότητας, για να καταλήξει στους δρόμους της Ίσλα Βίστα και να σκοτώσει κι άλλους.

Όπως λέει η Μπλέσερ, ο Ρότζερ είχε προσκαλέσει τον γιο της Φίλιπ κι έναν κοινό, παιδικό τους φίλο στο σπίτι του στην Ίσλα Βίστα για το σαββατοκύριακο με σκοπό, κατά τη γνώμη της, να σκοτώσει κι εκείνους.

Ο οικογενειακός φίλος των Ρότζερ, ο Σάιμον Αστέρ, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η μητέρα του δράστη Τσιν δέχτηκε τηλεφώνημα το βράδυ των επιθέσεων από τον ψυχίατρο που παρακολουθούσε τον γιο της ο οποίος και την ενημέρωσε για το μανιφέστο.



Εκείνη κάλεσε την αστυνομία και τον πρώην σύζυγό της Πίτερ Ρότζερ και μετέβησαν μαζί στην Ίσλα Βίστα. Η Τσιν άκουσε για τις επιθέσεις από το ραδιόφωνο καθώς οδηγούσε, σύμφωνα με τον Αστέρ. Σε βίντεο που είχε αναρτήσει ο δράστης στο YouTube λίγο πριν από την πράξη του, ο Ρότζερ εκφράζει παράπονα για την μοναξιά του, την απόρριψή του από τις γυναίκες και περιγράφει τα σχέδιά του να σκοτώσει εκείνους που θεωρεί ότι τον απορρίπτουν κι όσους νομίζουν ότι η ζωή τους είναι καλύτερη από τη δική του.

"Θα σφάξω όποια ξανθιά τσ... βλέπω μπροστά μου", λέει στο βίντεο ο δράστης και προειδοποιεί ότι θα πάρει εκδίκηση επειδή στα 22 του είναι ακόμη παρθένος.

Ο σερίφης της Σάντα Μπάρμπαρα Μπιλ Μπράουν δήλωσε ότι ο δράστης είχε εξεταστεί από πολλούς ειδικούς του χώρου της ψυχικής υγείας και ότι ήταν "πολύ, πολύ προφανές ότι ήταν σοβαρά ψυχικά διαταραγμένος". Όπως είπε ο ίδιος, άνδρες από την υπηρεσία του είχαν έλθει σε επαφή με τον δράστη τρεις φορές, αλλά εκείνος ήταν ευγενικός και δεν έδειχνε να πληροί τις προϋποθέσεις για εγκλεισμό σε ίδρυμα λόγω ψυχικών προβλημάτων.

Ο Αστέρ είπε ότι ο δράστης παρακολουθούνταν συχνά πυκνά από ψυχιάτρους από τα εννέα του χρόνια και ήταν 'κλειστός' σε βαθμό που να εμφανίζει πρόβλημα επικοινωνίας "με μία υποβόσκουσα θλίψη και απόγνωση".

"Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι τον ενδιέφεραν τα όπλα", ισχυρίζεται ο Αστέρ.

Ωστόσο, η Μπλέσερ λέει ότι ο Ρότζερ ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού ως παιδί κι έπασχε από σύνδρομο Άσπεργκερ (μία μορφή αυτισμού). Έλεγε στον γιο της ότι ήθελε να ακινητοποιήσει και να βιάσει γυναίκες και τον περασμένο χρόνο η ψυχική του κατάσταση επιδεινώθηκε, τέθηκε υπό ψυχιατρική παρακολούθηση, αλλά δεν έπαιρνε τα φάρμακά του.

Η εφημερίδα Los Angeles Times δημοσίευσε αποσπάσματα του 140σέλιδου μανιφέστου του, όπου μεταξύ άλλων, ο Ρότζερ εκφράζει τους φόβους του ότι η αστυνομία ενδεχομένως να ανακάλυψε τα όπλα του όταν τον είχε επισκεφθεί πριν από λιγότερο από ένα μήνα.

Περιγράφει πως άνοιξε την πόρτα του και είδε στο κατώφλι του επτά αστυνομικούς.

"Φοβόμουν ότι κάποιος με κάποιον τρόπο είχε ανακαλύψει τι σχεδίαζα να κάνω και με είχε καταγγείλει. Αν συνέβαινε αυτό, η αστυνομία θα είχε κάνει έλεγχο στο δωμάτιό μου, θα έβρισκε όλα μου τα όπλα, μαζί με αυτά που είχα γράψει σχετικά με τα σχέδιά μου. Θα είχα πάει φυλακή και θα είχα στερηθεί να πάρω εκδίκηση από τους εχθρούς μου. Δεν μπορώ να φανταστώ πιο σκοτεινή κόλαση από αυτή", γράφει ο Ρότζερ και προσθέτει ότι οι αστυνομικοί έφυγαν όταν τους είπε ότι πρόκειται για παρεξήγηση.

Στο ίδιο κείμενο, ο δράστης γράφει ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ψυχικά έτοιμο να σκοτώσει τον πατέρα του--βοηθό σκηνοθέτη στην ταινία του 2012 "Αγώνες Πείνας".

Γείτονάς του είπε χθες στους δημοσιογράφους ότι ο Ρότζερ πήγαινε στα πάρτι που γίνονταν, αλλά καθόταν μόνος του και σκυθρωπός. Μία φορά, λέει ο γείτονάς του, ο Ρότζερ επέστρεψε στο σπίτι του με μελανιές και αίματα ύστερα από καβγά με κάποιους άνδρες σε ένα πάρτι επειδή είχε πλησιάσει επιθετικά μία γυναίκα που βρισκόταν εκεί.

"Μετά τον ξυλοδαρμό του, έτρεμε, έκλαιγε ασταμάτητα, τα δάκρυά του έτρεχαν σαν βρύσες. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάποιον τόσο θυμωμένο, τόσο ταραγμένο στη ζωή μου", είπε ο ίδιος.

Οι αρχές βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητό του τρία όπλα των 9 χιλιοστών τα οποία ο Ρότζερ είχε αγοράσει νομίμως και καταχωρίσει, καθώς και περισσότερες από 400 σφαίρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.