Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Σπάνια ομορφιά ανάμεσα στα... σκουπίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ορχιδέα-αράχνη εντοπίστηκε σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

Ένα σπάνιο είδος ορχιδέας εντοπίστηκε σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στο Ντόρσετ της Αγγλίας, ενώ σύμφωνα με αναφορές πριν από ένα χρόνο στο ίδιο σημείο είχε εντοπιστεί ακόμη ένα σπάνιο λουλούδι.

Το γεγονός αυτό έκανε τους υπαλλήλους της μονάδας να είναι πολύ προσεκτικοί και να αναζητούν για την… «ομορφιά ανάμεσα στα σκουπίδια»!

Η σπάνια ορχιδέα-αράχνη εντοπίστηκε στη μονάδα Swanage Sewage Treatment Works και χάρη στη σπανιότητά της εντάσσεται στο πλαίσιο νομικής προστασίας της άγριας ζωής.

Αυτό σημαίνει ότι δε μπορεί να ξεριζωθεί, να πουληθεί ή να κοπεί, καθώς όλες αυτές οι πράξεις είναι σύμφωνα με το νόμο παράνομες.



«Η ορχιδέα μεγαλώνει στη γυάλινη οροφή της μονάδας, η οποία κατασκευάστηκε πριν από 10 χρόνια. Δε γνωρίζουμε πώς “έφτασε” εκεί, αν υπήρχε δηλαδή κάποιος σπόρος στο έδαφος ή αν μετακινήθηκε με τον άνεμο. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε σωστά το έδαφος γύρω από την οροφή της μονάδας, προς όφελος του φυτού» ανέφερε στη Daily Mail η Ellen McDouall, από την περιβαλλοντική οργάνωση Wessex Water.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.