Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ξανά στο εδώλιο για τις παράνομες χωματερές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καλείται η χώρα.

Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καλείται και πάλι η Ελλάδα για την υπόθεση των παράνομων χωματερών. Η Επιτροπή έχει ζητήσει να επιβληθεί στη χώρα πρόστιμο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, καθώς η Ελλάδα δεν κατόρθωσε, 14 χρόνια μετά την αρχική προθεσμία και 9 χρόνια μετά την πρώτη καταδίκη της για τις παράνομες χωματερές, να δώσει οριστικό τέλος στην ανεξέλεγκτη ταφή απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε μερικούς μήνες, στους οποίους η χώρα θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των χωματερών, για να μειώσει το πρόστιμο που θα κληθεί να καταβάλει.

Την Τρίτη 3 Ιουνίου η υπόθεση των παράνομων χωματερών θα βρεθεί και πάλι ενώπιον του Ευρωδικαστηρίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προσφύγει τον Φεβρουάριο του 2013, ζητώντας επιβολή κατ’ αποκοπή προστίμου 7.786 ευρώ ανά ημέρα για το διάστημα από την πρώτη καταδίκη μέχρι τη δεύτερη (ή τη συμμόρφωση). Και χρηματική ποινή 71.193 ευρώ για κάθε ημέρα που περνάει από τη δεύτερη καταδίκη μέχρι την πλήρη συμμόρφωση της χώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.