Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Φανάρια θα «πλημμυρίσουν» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η δράση θα διοργανωθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης για την απώλεια.

Φανάρια και μπαλόνια με ήλιον, που θα μεταφέρουν ευχές, θα πετάξουν το Σάββατο, 31 Μαΐου, στον ουρανό της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο δράσης που διοργανώνει το Συμβουλευτικό Κέντρο της Μέριμνας και το Σωματείο των «Φίλων της Μέριμνας» σε συνεργασία με το «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Πρόκειται για τη δράση «Φωτίζουμε τον ουρανό, φωτίζουμε τις ζωές» που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του λιμανιού και στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των εφήβων, γονιών και εκπαιδευτικών στο θέμα της απώλειας (π.χ. οικείου τρόπου ζωής, ασφάλειας, στόχων, επιθυμιών, ονείρων, ανεργία γονιών, θάνατος αγαπημένου προσώπου).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Προσωπικές ασπίδες μαθητών» στην αποθήκη Γ' του λιμανιού. Θα ακολουθήσει στις 7 το απόγευμα ομιλία της ψυχολόγου, διευθύντριας Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Ντίνας Τσελεπή με θέμα: «Ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των εφήβων».

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης κάθε έφηβος, γονιός ή εκπαιδευτικός θα έχει τη δυνατότητα να γράψει ένα μήνυμα, μία ευχή σε όποιον ή για ό,τι επιθυμεί και αφού το δέσει σε μπαλόνι φουσκωμένο με ήλιον, θα το αφήσει να φύγει ψηλά στον ουρανό.

Επίσης, με τη βοήθεια του Σωματείου των Φίλων της Μέριμνας όσοι πάρουν μέρος στην εκδήλωση θα αφήσουν φαναράκια στον ουρανό δίνοντας το συμβολισμό ότι φωτίζουμε τα αποθέματά μας και εν τέλει την ίδια μας τη ζωή παρά την οδύνη που προκαλούν οι απώλειες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.