Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Χάπι-ασπίδα για την πρόληψη από το AIDS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για πάνω από 30 χρόνια το μήνυμα είναι σαφές: για μην να κολλήσετε AIDS να χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό. Σήμερα, για πρώτη φορά τα δεδομένα αλλάζουν στις ΗΠΑ καθώς το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσε νέες οδηγίες για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού HIV. Σύμφωνα με αυτές και ώσπου να ανακαλυφθεί το εμβόλιο, τα άτομα υψηλού κινδύνου θα μπορούν να παίρνουν ένα χάπι την ημέρα το οποίο, όπως αποδείχθηκε, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να μολυνθούν από τον ιό HIV.

Πρόκειται για το φάρμακο με την εμπορική ονομασία Τruvada (φωτογραφία) που λαμβάνουν εδώ και χρόνια αρκετοί οροθετικοί για την αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης. Επίσης, δίνεται ως μετεκθεσιακή προφύλαξη για έναν μήνα, δηλαδή σε περιπτώσεις που κάποιος δεν είναι θετικός στον ιό και είχε «ατύχημα» κατά τη σεξουαλική επαφή. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου που θα πρέπει να παίρνουν καθημερινά το χάπι, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που εξέδωσε το CDC, είναι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες και ετεροφυλόφιλα ζευγάρια όταν ο ένας από τους δύο είναι οροθετικός και οι χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών ουσιών.

Οι μελέτες για την αξιοπιστία του φαρμάκου έδειξαν ότι όταν λαμβάνεται καθημερινά μπορεί να μειώσει τα ποσοστά μετάδοσης του ιού περισσότερο από 90%.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.