Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Από 6-22 Ιουνίου το Φεστιβάλ βιβλίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διοργανώνεται επί 33 συνεχή χρόνια από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Στον αναπλασμένο χώρο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης επιστρέφει μετά από τετραετή «απουσία» (λόγω των έργων διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου της πόλης) το Φεστιβάλ βιβλίου που διοργανώνει επί 33 συνεχή χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Το φετινό 33ο Φεστιβάλ βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί απ' την επόμενη Κυριακή 6 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως και τις 22 Ιουνίου είναι φέτος αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης ως: «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και συνδιοργανώνεται με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας –Θράκης.

«Παρά την οικονομική κρίση τον τελευταίο χρόνο εκδόθηκαν πολλά και σημαντικά βιβλία που αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα του βιβλίου. Καλούμε λοιπόν τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στην παραλία με τα βιβλία, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να διαβάσουν πολλά βιβλία», τονίζει μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ενόψει της διοργάνωσης ο πρόεδρος του διοργανωτή συνδέσμου κ.Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Τα περίπτερα στη φετινή διοργάνωση θα αναπτυχθούν κατά μήκος της παραλίας της Θεσσαλονίκης από το ύψος του Λευκού Πύργου και το Βασιλικό Θέατρο έως το ύψος του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς και θα λειτουργεί τις καθημερινές από 6.30 - 11 μ.μ. και τις Κυριακές από τις 11 π.μ. ως τη 1.30 μ.μ. και το απόγευμα από τις 6.30 ως τις 11 μ.μ.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΔ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες), ο οποίος υποστηρίζει τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.