Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

«Ναι» ΣτΕ στο ΤΑΙΠΕΔ για αεροδρόμιο-μαρίνα Ελληνικού και Αγ. Κοσμά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφήνει ανοικτό παράθυρο για να κριθεί εκ νέου το θέμα.

«Ναι» στην μεταβίβαση του 30% των εκτάσεων των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά Αττικής στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της επικρατείας.

Την ίδια ώρα, όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας, με την απόφαση τους αφήνουν ανοιχτό παράθυρο να κριθεί εκ νέου το θέμα όταν θα υπάρξουν νέες αποφάσεις για την αξιοποίηση της περιοχής ή στην περίπτωση νέων προσφυγών.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με τέσσερις αποφάσεις της απέρριψε ως αβάσιμες τις αιτήσεις των δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου, της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης αλλά και δέκα κατοίκων που ζητούσαν να μην περάσει στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ η επίμαχη περιοχή.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι πράξεις που προσβάλλονται δεν έχουν επενέργειες για τους προσφεύγοντες στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και δεν μπορούν να ελεγχθούν από τους συμβούλους Επικρατείας.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι Δήμοι και οι κάτοικοι μπορούν να επανέλθουν με νέες αιτήσεις τους στο ΣτΕ, όταν εκδοθεί για παράδειγμα το Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης της περιοχής ή άλλες υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την επίμαχη περιοχή οι οποίες θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις γι΄ αυτούς.

Τέλος, οι δύο αιτήσεις της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης απορρίφθηκαν. Η πρώτη καθώς οι διεκδικήσεις της αποτελούν ιδιωτική διαφορά που υπάγεται στα Πολιτικά δικαστήρια και είναι αναρμόδιο το ΣτΕ να τις δικάσει και η δεύτερη επειδή δεν αποδεικνύει η Ιερά Μητρόπολης με νόμιμους τίτλους ότι έχει δικαίωμα κυριότητας της επίμαχης έκτασης των 4.850 τ.μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.