Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Πως ο πρωινός ήλιος σε βοηθά να αδυνατίσεις;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάθε πως οι πρώτες πρωινές αχτίδες του ήλιου σε βοηθούν να αδυνατίσεις.

Το "Σήκω και λάμψε" δεν είναι απλά μία έκφραση που λες στον εαυτό σου για να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από το Northwestern University Feinberg School of Medicine που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Plos One, οι πρώτες πρωινές αχτίδες του ήλιου σε βοηθούν να αδυνατίσεις.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 54 εθελοντές ηλικίας 30 χρονών να φορέσουν μία συσκευή που μετρούσε την καθημερινή τους έκθεση στον πρωινό ήλιο, για μία εβδομάδα. Επίσης τους ζήτησαν να καταγράφουν αναλυτικά τις θερμίδες που κατανάλωναν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μετά το τέλος του πειράματος διαπιστώθηκε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες είχαν μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο το πρωί, είχαν μικρότερο ΔΜΣ και λιγότερο βάρος, αναλογικά με την ηλικία τους, τη φυσική τους δραστηριότητα και τον τρόπο διατροφής τους.

Πώς όμως βοηθά ο πρωινός ήλιος στο αδυνάτισμα;

Πρώτον, όταν εκθέτεις τον εαυτό σου στον πρωινό ήλιο, βοηθάς το εσωτερικό σου ρολόι να δουλέψει καλύτερα, έχεις καλύτερη ποιότητα βραδινού ύπνου και καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού, που όπως ξέρεις οδηγεί σε καύση περισσότερων θερμίδων. Επιπλέον ο πρωινός ήλιος είναι πιο ισχυρός από τον απογευματινό, έχει μεγαλύτερη ποσότητα "μπλε φωτός" κάτι που βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του βιολογικού σου ρολογιού και κατ' επέκταση στη βελτίωση του μεταβολισμού.

Το μόνο που χρειάζεσαι λοιπόν είναι 20 με 30 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Εφοδιάσου λοιπόν με αντηλιακές κρέμες, ξεκίνα να πίνεις τον πρωινό σου καφέ έξω στο μπαλκόνι και γρήγορα θα δεις αποτελέσματα στο σώμα σου, αλλά και στην ψυχολογία σου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.