Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Πού απαγορεύονται τα selfie sticks

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ποια αξιοθέατα, εκδηλώσεις και μουσεία δε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

Την περασμένη εβδομάδα η Disney επέβαλλε καθολική απαγόρευση στα selfie sticks, καθώς ένας άντρας που επέβαινε σε κάποιο από τα τρενάκια στο Disney California Adventure Park προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ένα όταν το τρενάκι έφτασε στην κορυφή ενός λόφου.

Η απαγόρευση αυτή επιβλήθηκε για λόγους ασφαλείας, που σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, πολλοί χρήστες τείνουν να αγνοούν.

Για το λόγο αυτό η βρετανική εφημερίδα αποφάσισε να κάνει μια λίστα με τα μέρη που δεν επιτρέπεται η χρήση selfie stick.
Αθλητικά γεγονότα

Οι λάτρεις του τένις που σπεύδουν στο Wimbledon πρέπει να γνωρίζουν, ότι δε μπορούν να κουβαλήσουν μαζί τους τα selfie sticks και δεν επιτρέπεται να τα έχουν επάνω τους αν θέλουν να μπουν μέσα.

Πολλές ομάδες της Premier League έχουν πάρει ανάλογη απόφαση, ενώ το ίδιο ισχύει και μέσα στο στάδιο Γουέμπλεϊ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ έχουν επίσης επιβεβαιώσει, ότι οι συσκευές αυτές απαγορεύονται στους αγώνες, ενώ οι ιθύνοντες θα αντιμετωπίζουν τους χρήστες με τον ίδιο τρόπο, όπως αυτούς που κουβαλούν κάποιο όπλο – για παράδειγμα πυροτεχνήματα και μαχαίρια.
Πολιτιστικά αξιοθέατα

Η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει μόνο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και για πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα.

Το παλάτι των Βερσαλλιών είχε ανακοινώσει, ότι οι τουρίστες θα πρέπει να περιοριστούν στο να βγάζουν φωτογραφίες με τον παλιό, «παραδοσιακό» τρόπο.

Το ίδιο ισχύει και για όσους επισκέπτονται το Κολοσσαίο στη Ρώμη. Η απαγόρευση ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτη.

Η χρήση των selfie sticks απαγορεύεται και στην Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜΟΜΑ) στις ΗΠΑ, το μουσείο Cooper Hewitt, το Guggenheim, Frick, το μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης, το μουσείο Hirshhorn στην Ουάσινγκτον και το Sculpture Garden στις ΗΠΑ.

Tip: Προς το παρόν, οι επισκέπτες στην γκαλερί Tate, National Portrait Gallery, το μουσείο Victoria and Albert και το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο μπορούν να χρησιμοποιούν τη συσκευή αυτή.
Φεστιβάλ

Πολλά φεστιβάλ έχουν απαγορεύσει τη χρήση selfie stick, όπως το Lollapalooza και Coachella στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το τελευταίο να ανακοινώνει ότι απαγορεύει τα «Selfie sticks/Ναρκισσιστές».

Οι διοργανωτές του Glastonbury ήταν πιο επιεικείς και επέτρεψαν τη χρήση της συσκευής, κάτι που απαγορεύεται όμως εντός του O2 Arena στο Λονδίνο και τα μικρότερα O2 ABC Glasgow και O2 Academy Bristol.
Θεματικά πάρκα

Τα περισσότερα θεματικά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν απαγορεύσει για λόγους ασφαλείας τη χρήση selfie sticks στις ατραξιόν τους.
Top 10 selfie αξιοθέατα στον κόσμο

1. Πύργος του Άιφελ – Γαλλία (10.700)

2. Disney World, Φλόριντα – ΗΠΑ (9.870)

3. Burj Khalifa, Ντουμπάι – ΗΑΕ (8.860)

4. Big Ben, Λονδίνο – Ην. Βασίλειο (8.780)

5. Empire State Building, Νέα Υόρκη – ΗΠΑ (8.430)

6. Sagrada Familia, Βαρκελώνη – Ισπανία (4.970)

7. Disneyland, Παρίσι – Γαλλία (4.740)

8. Κολοσσαίο, Ρώμη – Ιταλία (4.670)

9. Top of the Rock, Νέα Υόρκη – ΗΠΑ (4.290)

10. London Bridge, Λονδίνο – Ην. Βασίλειο (3.820)


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.