Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Γάλλοι φοιτητές γυρνούν τον κόσμο με 12 αυτοκίνητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επισκέφτηκαν και την Καβάλα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Νεανικός ενθουσιασμός, φωτεινά χαμόγελα, θετική ενέργεια, σπινθηροβόλο βλέμμα και -κυρίως- πάθος για δράση. Τα στοιχεία αυτά χαρακτηρίζουν τους 42 νεαρούς Γάλλους, ηλικίας από 18-25 ετών, που αποφάσισαν να διασχίσουν 10.000 χλμ, με συνολικά 12 αυτοκίνητα, μεταφέροντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και συνεργασίας.

Δίνοντας «σάρκα και οστά» σε ένα όνειρό τους, οι 42 νέοι ταξιδεύουν στην Ευρώπη, γεμίζοντας τις αποσκευές τους με εμπειρίες και γνώσεις για τα μέρη απ' όπου περνούν και τους ανθρώπους που συναντούν. Φροντίζουν, επίσης, να σκορπούν χαμόγελα με δράσεις, όπως η διανομή εκπαιδευτικού και σχολικού υλικού που είχαν συγκεντρώσει πριν από το ταξίδι τους, σε περιοχές της Κροατίας και της Βουλγαρίας.

Οι νεαροί Γάλλοι «βάφτισαν» την πρωτοβουλία τους αυτή Europ' Raid, υποδηλώνοντας την επιδίωξή τους να συνδέσουν ευρωπαϊκούς λαούς και πολιτισμούς.

Ο γύρος της Ευρώπης, λοιπόν, όπως τον εμπνεύστηκε και τον σχεδίασε μία ομάδα νέων φοιτητών της Γαλλίας, ξεκίνησε την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του ίδιου μήνα. Ένας από τους σταθμούς τους σε αυτό το μακρύ ταξίδι ήταν και η Καβάλα, η μοναδική ελληνική πόλη που επισκέφθηκαν, προτού συνεχίσουν την πορεία τους προς την Κωνσταντινούπολη.

Ο δήμος Καβάλας φιλοξένησε τους 42 νέους -αν και για λιγότερο από ένα 24ωρο- με τον επικεφαλής της ομάδας τους Benjamin Laidin να δηλώνει ενθουσιασμένος από τη θερμή υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε.

Στο δείπνο που τους πρόσφερε ο Δήμος, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ιστορία της πόλης, ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν έλειψαν οι ερωτήσεις για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.











Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Benjamin Laidin και ο Jérémy Blandin εξήγησαν ότι κατά τη διάρκεια αυτής της ταξιδιωτικής τους περιπέτειάς στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες 18 χωρών σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Η δράση αυτή, όπως τόνισαν, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από μία ομάδα νέων ανθρώπων από τη Γαλλία, που προέρχονται από τις περιοχές Loire-Atlantique και Vendée, δύο περιοχές δυτικά της Γαλλίας. Μάλιστα, χαριτολογώντας, είπαν στη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ότι έρχονται από την πατρίδα του Αστερίξ!

Σκοπός τους είναι να αναπτύξουν ένα γεγονός μοναδικό στην Ευρώπη, όπου όλες οι χώρες, για μία μέρα, θα μπορούν να λάβουν μέρος. Αυτό το έργο είναι υποψήφιο για τα τρία ευρωπαϊκά βραβεία το «Prix Charlemagne pour la jeunesse européenne», το «Fondation Hippocrène en Europe», καθώς και το «Fonds Européen pour la Jeunesse», που προτείνει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στη Γαλλία, το Europ' Raid υποστηρίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και πολλές επιχειρήσεις.

Λίγο προτού αναχωρήσουν από την Καβάλα, οι 42 Γάλλοι επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, όπου συνομίλησαν με τη δήμαρχο, η οποία και -μεταξύ άλλων- τους ευχήθηκε, η συνέχεια του ταξιδιού τους να είναι γεμάτη από όμορφες στιγμές και πολύτιμες εμπειρίες που θα τους ολοκληρώσουν στην πορεία της ζωής τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.