Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Προχωρά η ροή πληρωμών του ΕΣΠΑ 2007-2013

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάνω από 150 εκατ. ευρώ οι πληρωμές το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου.

Υπερβαίνουν τα 150 εκατ. ευρώ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου οι πληρωμές για έργα του ΕΣΠΑ 2007-13, όπως γνωστοποίησε σήμερα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Το τελευταίο διάστημα η ΓΓ έχει προχωρήσει, σε συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές, σε ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και προωθεί τις πληρωμές βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, Σε αυτό το πλαίσιο, την προηγούμενη εβδομάδα (3-9 Αυγούστου) πραγματοποιήθηκαν πληρωμές 50 εκατ. ευρώ, ενώ την τρέχουσα εβδομάδα (10-16 Αυγούστου) οι πληρωμές θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Το προσεχές διάστημα, όπως ανακοινώνει το υπουργείο, η προσπάθεια ενίσχυσης των ροών πληρωμών θα συνεχιστεί και εντατικοποιηθεί, με στόχο να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των έργων του ΕΣΠΑ 2007-13.

«Άλλωστε η πρόσφατη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η υπογραφή, τις επόμενες ημέρες, νέας δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, διασφαλίζουν ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξουν σημαντικές νέες εισροές πόρων για την κάλυψη όλων των αναγκών κλεισίματος των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-13, αλλά και της ενεργοποίησης του νέου Προγράμματος, για την περίοδο 2014-20» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.