Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Αποφυλακίζεται σε μία εβδομάδα ο Πιστόριους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ελεύθερος θα αφεθεί ο Όσκαρ Πιστόριους την επόμενη εβδομάδα, 10 μήνες αφότου καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση επειδή δολοφόνησε το μοντέλο Reeva Steenkamp, με την οποία διατηρούσε σχέση.

Ενώ ο πρώην αθλητής δεν υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, το συμβούλιο των φυλακών στην Πρετόρια, όπου κρατείται, αποφάσισε ότι θα αφεθεί ελεύθερος με την πρώτη ευκαιρία.



Μετά από μια δίκη που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλης της υφηλίου, ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η παραμονή του όμως στην φυλακή τέθηκε υπό αμφισβήτηση.

Αλλά τον Ιούνιο, οι σωφρονιστικές υπηρεσίας της Νότιας Αφρικής επιβεβαίωσαν ότι θα εκτίσει το κατώτατο της όριο της ποινής, το 1/6 των πέντε χρόνων της καταδίκης του.

«Συμπεριφέρεται πολύ καλά», είπε ο Zach Modise επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών.

Πότε θα αποφυλακιστεί ο Πιστόριους;

O Πιστόριους θα αποφυλακιστεί την Παρασκευή 21 Αυγούστου, ακριβώς 10 μήνες από τότε που άκουσε την ποινή του στο δικαστήριο.

Αν θα παραμείνει όμως ελεύθερος είναι άλλο θέμα. Η υπόθεσή του παραμένει ανοιχτή στο Ανώτατο Δικαστήριο και θα ακολουθηθεί ακροαματική διαδικασία τον Νοέμβριο όπου οι εισαγγελείς θα συζητήσουν για την καταδίκη του η οποία θα είναι το λιγότερο 15 χρόνια φυλακή.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς πως ο Πιστόριους θα παρευρεθεί στην δίκη, στην οποία πέντε δικαστές θα ερωτηθούν σχετικά με το αν ήταν σωστή η απόφαση του δικαστή Thokozile Masipa ο οποίος τον έκρινε αθώο.

Ποιοι θα είναι οι όροι αποφυλάκισής του;

Με βάση την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, οι σωφρονιστικές υπηρεσίες αρνήθηκαν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες στις οποίες θα ζει από την στιγμή που θα αποφυλακιστεί.

Εκπρόσωπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών ωστόσο είπε πως ο Πιστόριους θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία που ακολουθούν όλοι όσοι έχουν παραβεί το νόμο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο θα βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό στο σπίτι συγγενικού προσώπου στην Πρετόρια ενώ είναι πιθανό να υποβληθεί σε τακτικούς ελέγχους ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ψυχικά προβλήματα αλλά θα του απαγορευτεί και η κατανάλωση αλκοόλ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.