Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Τα παγκόσμια μυστήρια του μετρό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υπόγειος σιδηρόδρομος και οι σκοτεινοί θρύλοι που τον στοιχειώνουν.

Το να στέκεσαι σε μια άδεια πλατφόρμα περιμένοντας το μετρό μπορεί να αποδειχθεί αρκετά τρομακτική εμπειρία, καθώς το σκοτάδι που καλύπτει τον χώρο και οι μύθοι που συνοδεύουν τον υπόγειο δημιουργούν ανατριχιαστικές νοερές εικόνες.

Αν μάλιστα ακούσεις τριγμούς ή άλλους φριχτούς θορύβους να καταφτάνουν από τις σήραγγες, τότε είναι σίγουρο ότι τα απόκοσμα όντα που κατοικούν στα έγκατα του μετρό είναι έτοιμα για μια άλλη επιδρομή για φρέσκο ανθρώπινο αίμα.

Κι αν αυτό μοιάζει υπερβολικό, το μετρό είχε ανέκαθεν τον τρόπο του με τα φρικιαστικά μυστήρια και τις θεωρίες συνωμοσίας.

Ιστορίες για αγρίους δηλαδή ή πραγματικά μυστηριακές καταστάσεις σαν…


Το μυστηριώδες DNA του μετρό της Νέας Υόρκης



Πρόσφατα, το 2014 συγκεκριμένα, ομάδα αμερικανών γενετιστών πήραν δείγμα και από τους 468 σταθμούς του μετρό της Νέας Υόρκης και εντόπισαν μια σειρά από περισσότερο ή λιγότερο επιβλαβή βακτήρια, όλα τους γνωστά στον άνθρωπο, υπολείμματα τροφών, ιούς και άλλα πολλά, καταλήγοντας σε έναν κατάλογο 15.152 μικροοργανισμών. Ποιο το περίεργο τότε; Μα ότι τα μισά σχεδόν από τα DNA δεν ταίριαζαν με τα γνωστά γήινα είδη ζωής!

Η ομάδα των επιστημόνων κατέληξε φυσικότατα πως στο μετρό ζουν οργανισμοί που δεν έχουμε μελετήσει γενετικά ακόμα, αν και το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ απέρριψε την πανεπιστημιακή έρευνα στο σύνολό της κατηγορώντας τη για μεθοδολογικά ψεγάδια, αλλά και για την εύκολη εξήγηση των αναπάντεχων ευρημάτων: «Οι ερευνητές απέτυχαν να προσφέρουν εναλλακτικές και πιο αληθοφανείς ερμηνείες για τα ευρήματά τους». Μήπως μας κρύβουν την ύπαρξη εξωγήινων; Και δεν θα μιλήσουμε καν για την αποικία των περιθωριοποιημένων που ζει στις υπόγειες στοές, καθώς το απόκοσμο DNA είναι από μόνο του ικανό να μετατραπεί στο Νο 1 μυστήριο του μετρό όλων των εποχών!

Το μυστικό υπόγειο δίκτυο του μετρό του Τόκιο



Το 2002 κυκλοφόρησε μια έρευνα στην Ιαπωνία που έκανε λόγο για ένα εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων στοών στο μετρό του Τόκιο, αντιπαραβάλλοντας παλιούς και νεότερους χάρτες του δικτύου. Δύο γραμμές που σήμερα τέμνονται ενώ παλιότερα ήταν παράλληλες, σύμφωνα με τους χάρτες, πυροδότησε την πανεπιστημιακή μελέτη για το περίεργο της υπόθεσης, η οποία βρήκε όχι ένα, αλλά εφτά μυστήρια στο μετρό!

Σε πλήρη αντιδιαστολή με τα επίσημα μητρώα του υπόγειου σιδηρόδρομου, οι παλιότεροι χάρτες αποκάλυπταν ένα περίτεχνο και πυκνό πλέγμα σηράγγων που έφταναν μέχρι την πρωθυπουργική κατοικία (αλλά και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια), αν και οι νεότερες εκδοχές έχουν απαλείψει το δίκτυο, εμφανίζοντάς το πλέον ως κενό. Μέχρι και νέα γραμμή του μετρό εντόπισαν στους παλιούς χάρτες, που φαινόταν να υπάρχει μυστικά εδώ και δεκαετίες!

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι το μυστικό δίκτυο είχε κατασκευαστεί στα χρόνια που προηγήθηκαν του Β’ Παγκοσμίου ως τρόπος προετοιμασίας για μια ενδεχόμενη πυρηνική απειλή, αν και ο λόγος που δεν αποκαλύπτεται σήμερα επισήμως το γεγονός παραμένει μυστήριο…

Το κακό φενγκ-σούι του μετρό της Σιγκαπούρης



Ήταν στη δεκαετία του 1970 όταν η Σιγκαπούρη άρχισε να κατασκευάζει ένα υπόγειο δίκτυο σιδηροδρόμων, αν και η οικονομική κρίση που τη μάστισε ανάγκασε σε προσωρινή παύση των εργασιών του μετρό. Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε γκουρού του φενγκ-σούι, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το μετρό διατάρασσε τις οχτώ αρτηρίες του δράκου που ζούσε στα έγκατα της πόλης, κάτι που έφερε τη μήνη του πλάσματος, γι’ αυτό και η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση!

Η λύση ήταν να κουβαλούν μαζί τους όλοι οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης ένα οκτάγωνο καθρεφτάκι που θα αντανακλούσε την κακή ενέργεια, σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ-σούι, μόνο που δεν θα ήταν εύκολο να πειστούν οι τόσες εθνοτικές και μειονοτικές ομάδες της πόλης, από Κινέζους και Μαλαισιανούς μέχρι Ινδούς και Ευρωπαίους, να φέρουν πάνω τους ένα κινεζικό θρησκευτικό σύμβολο. Το τι έκαναν ήταν αριστουργηματικό: η κυβέρνηση τύπωσε το 1987 νέο νόμισμα σε οκτάγωνο σχήμα, κάτι που μαλάκωσε τον δράκο και επέστρεψε η Σιγκαπούρη στην ευημερία! Το νόμισμα κυκλοφόρησε δύο μήνες πριν από τα λαμπρά εγκαίνια του πρώτου σταθμού του μετρό…

Η Γραμμή 2 του μετρό της Μόσχας



Οι Μοσχοβίτες συνήθιζαν να θάβουν όλων των λογιών τα πράγματα στα έγκατα της πόλης για αιώνες: από αυτοκρατορικούς θησαυρούς και κρατικά μυστικά μέχρι και το υπόγειο δίκτυο της Μεγάλης Αικατερίνης. Ο Στάλιν δεν θα μπορούσε να λείπει από τον χορό, γι’ αυτό και εγκαινίασε με πάσα μυστικότητα στη δεκαετία του 1930 τη Γραμμή 2, ένα απόρρητο δίκτυο υπόγειου σιδηροδρόμου που θα επέτρεπε στη μυστική αστυνομία του, τη διαβόητη Οχράνα, να μετακινείται γρήγορα και μυστικά κάτω από τη μύτη της πόλης. Η γραμμή συνδεόταν με την υπαίθρια κατοικία του Στάλιν, το υπουργείο Άμυνας και διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, φτάνοντας να γίνει μεγαλύτερη από το επίσημο μετρό της πόλης.

Το δίκτυο λειτουργούσε ταυτοχρόνως και ως πυρηνικό καταφύγιο, μπορώντας να φιλοξενήσει 300.000 ανθρώπους. Κανείς δεν ξέρει αν οι επίγονοι του Στάλιν συνέχισαν την κατασκευή της γραμμής 2, η οποία αποκαλύφθηκε όταν κατεδαφίστηκε ξενοδοχείο δίπλα στο Κρεμλίνο στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Φαίνεται πάντως ότι η γραμμή εκτεινόταν για αρκετά χιλιόμετρα εκτός πόλης, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ηγέτες του Ανώτατου Σοβιέτ να διαφεύγουν τους κινδύνους…

Το πλάσμα του μετρό του Βερολίνου



Πέρα από τον σταθμό του βερολινέζικου U-bahn που είναι φτιαγμένος με κατακόκκινο μάρμαρο που ο θρύλος θέλει να έχει προέλθει από τη Νέα Καγκελαρία του Χίτλερ, σχεδιασμένη από τα χεράκια του Άλμπερτ Σπέερ, υπάρχει ένα ακόμα μυστήριο που αφορά στο μετρό της πόλης: το μυστηριώδες πλάσμα που μοιάζει με τυφλοπόντικα και σφυρίζει μελωδικά στις σήραγγες!

Το 2012 το πράγμα άρχισε μάλιστα να συζητιέται σοβαρά στο Βερολίνο, όσο σοβαρές μπορούν βέβαια να είναι τέτοιες κουβέντες, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει φωτογραφικό ή άλλο ντοκουμέντο για την ύπαρξή του. Πολλοί Βερολινέζοι πάντως ισχυρίζονται ότι το έχουν δει με σάρκα και οστά…

Το μυστηριώδες υγρό του μετρό του Τορόντο



Πολύ πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2015, χάος επικράτησε στη Γραμμή 1 του μετρό του Τορόντο όταν ένα μυστηριώδες και εύφλεκτο υγρό κατέκλυσε τους σταθμούς, μυρίζοντας εντόνως πετρέλαιο. Το άγνωστο υγρό χυνόταν στις γραμμές, κι έτσι η λειτουργία των συρμών διακόπηκε μέχρι να καθαριστούν οι σταθμοί και να ερευνηθεί η μυστηριώδης φύση του.

Στην αρχή, οι υπεύθυνοι δήλωσαν πως δεν ήταν με τίποτα νερό, αν και κατέληξαν αναπάντεχα λίγο αργότερα ότι ήταν πράγματι νερό, με μικρές συγκεντρώσεις κηροζίνης. Κανείς δεν ξέρει από πού προήλθε το μολυσμένο νερό ή ποιος είναι ο υπαίτιος, με όλες τις προτεινόμενες εξηγήσεις να ακολουθούν τα γνώριμα μονοπάτια των συνωμοσιολογικών σεναρίων…

Τα κεφάλια των Αζτέκων στο μετρό της Πόλης του Μεξικού



Μεταξύ 2008- 2012, οι εργασίες επέκτασης του μετρό στην Πόλη του Μεξικού αποκάλυψαν μια σειρά από ανθρώπινα κρανία που χρονολογούνταν από την αυτοκρατορική περίοδο των Αζτέκτων. Ήταν ένας βωμός με κρανία, από αυτούς που συνήθιζαν να χτίζουν οι Αζτέκοι για να επιδεικνύουν με καμάρι τις ανθρωποθυσίες τους. Μεταξύ των κρανίων, ανασύρθηκαν ακόμα και κεφάλια σκύλων, και όλα είχαν χαρακτηριστικές διατρήσεις για να προσαρμόζονται στο ιερό.

Πολλοί έσπευσαν να αποδώσουν τους ανατριχιαστικούς θορύβους που ακούγονται από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του μετρό της πόλης στα πνεύματα των αδικοσκοτωμένων Αζτέκων, όπως και τα τόσα φαντάσματα που οι κάτοικοι ορκίζονται ότι έχουν δει όλα αυτά τα χρόνια…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.