Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΗΠΑ: Δεκτό έγινε το αίτημα θανατοποινίτη για επίσπευση της ποινής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αρχές της Πολιτείας του Τέξας αναμένεται να προχωρήσουν αργότερα απόψε στην εκτέλεση ενός 27χρονου ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία ενός αστυνομικού, το 2009, και έχει αποκηρύξει το δικαίωμά του να προσφύγει κατά της θανατικής ποινής του.

Ο Ντάνιελ Λόπεζ πρόκειται να εκτελεστεί με θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα στις 18:00 (τοπική ώρα, 04:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) στη φυλακή του Χάντσβιλ. Θα είναι ο 528ος θανατοποινίτης που εκτελείται στο Τέξας, την Πολιτεία που έχει εκτελέσει τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επανέφερε τη θανατική ποινή το 1976.

Ο Λόπεζ καταδικάστηκε επειδή παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του τον 47χρονο αστυνομικό Στιούαρτ Αλεξάντερ κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Ο Αλεξάντερ τοποθετούσε καρφιά στον δρόμο ώστε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο του Λόπεζ που προσπαθούσε να ξεφύγει από άλλους αστυνομικούς. Ο νεαρός τον χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα και το σώμα του εκτινάχθηκε σε απόσταση 53 μέτρων.

Μετά τη σύλληψή του ο Λόπεζ υποστήριξε ότι προσπαθούσε να διαφύγει γιατί νόμιζε ότι είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του για παραβίαση της υπό όρους αποφυλάκισής του. Στο δικαστήριο δήλωσε ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει τον αστυνομικό αλλά του αξίζει να πεθάνει για το έγκλημα που διέπραξε. Για πολλά χρόνια προσπαθούσε να επισπεύσει την εκτέλεσή του και απέσυρε όλες τις εφέσεις που είχαν γίνει για την αναβολή της.

Ωστόσο, δικηγόροι που δήλωσαν ότι ενεργούν εκ μέρους του κατέθεσαν έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ερωτηματικά όσον αφορά τη διανοητική του κατάσταση αλλά και ότι στην ουσία χρησιμοποιεί την Πολιτεία γιατί στην πραγματικότητα θέλει να αυτοκτονήσει. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.