Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Επί ποδός η Τροχαία στη Θεσσαλονίκη ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συστηματικοί έλεγχοι με στόχο την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Επί ποδός θα βρίσκεται η Τροχαία Θεσσαλονίκης ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή της, με αφορμή τις αναμενόμενες μαζικές μετακινήσεις αυτοκινήτων και δικύκλων, θα λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα, με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης, όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες, στις εισόδους και εξόδους της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, περιπολικά αυτοκίνητα, δίκυκλα, αλλά και συμβατικά οχήματα, θα βρίσκονται σε βασικούς οδικούς άξονες, όπως στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών και Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στην Εγνατία Οδό, στην Π.Α.Θ.Ε., στην Περιφερειακή Οδό κ.ά. Ακόμη, ρυθμιστές τροχονόμοι θα διατίθενται σε βασικούς οδικούς κόμβους και διασταυρώσεις στις εισόδους και εξόδους της πόλης, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Στοχεύοντας, δε, στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ειδικά συνεργεία θα πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτατα, μέθη, παραβίαση σηματοδοτών, είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη χρήση ζώνης - κράνους).

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση, η Τροχαία Θεσσαλονίκης καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση στις λωρίδες έκτακτης ανάγκης, όπως, επίσης, να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας, να οδηγούν με ηρεμία, και επιδεικνύοντας πνεύμα κυκλοφοριακής αλληλεγγύης, να παραχωρούν την προτεραιότητα σε άλλους οδηγούς και να συνεργάζονται με τους τροχονόμους.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι τα μέτρα τροχαίας από μόνα τους δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τα τροχαία ατυχήματα, χωρίς την ουσιαστική συμβολή των ιδίων των οδηγών και των πεζών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.