Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Οι Ισπανοί γαλακτοπαραγωγοί διεκδικούν συμφωνία “αλά γαλλικά”

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Περίπου 3.000 Ισπανοί γαλακτοπαραγωγοί διαδήλωσαν με τα τρακτέρ τους στη Γαλικία για να διεκδικήσουν τη σύναψη μιας συμφωνίας όπως εκείνης που επιτεύχθηκε στη Γαλλία και η οποία εγγυάται μια ελάχιστη τιμή, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια τοπική πηγή.

«Οι παραγωγοί θέλουν να ορισθεί μια ελάχιστη τιμή και να τους συμπεριφέρονται όπως στους Γάλλους τους συναδέλφους» δήλωσε ο Ραφαέλ Κουίνια, ο δήμαρχος της κοινότητας Λαλίν, όπου πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση.

«Περίπου 3000 άνθρωποι διαδήλωσαν με 800 τρακτέρ» διευκρίνισε επικαλούμενος στοιχεία της δημοτικής αστυνομίας.

Πρόκειται για τη διαδήλωση με τη μεγαλύτερη συμμετοχή απ’ όσες οργανώθηκαν αυτό το καλοκαίρι στη Γαλικία από γαλακτοπαραγωγούς, οι κινητοποιήσεις των οποίων έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

«Η κυβέρνηση πρέπει να απαρνηθεί τις διακοπές της προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα» δήλωσε ο Ρομάν Σαντάλα, στέλεχος της ομοσπονδίας Unions Agrarias, στο περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο της Γαλικίας.

Οι παραγωγοί απαιτούν από την κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να ορίσει μια ελάχιστη τιμή στα 34 λεπτά το λίτρο.

«Διαθέτουμε μονάδες που έχουν περάσει μια δύσκολη φάση και που πωλούν το γάλα σε τιμές αφύσικα χαμηλές, από 22 έως 23 λεπτά το λίτρο» διαμαρτυρήθηκε ο Φρανσίσκο Μπέλο, της ομοσπονδίας Asaja.

Στη Γαλλία, οι κτηνοτρόφοι κατάφεραν να λάβουν τον Ιούλιο μια αύξηση των τιμών του γάλακτος που θα τους επιτρέπει να καλύπτουν τα έξοδά τους.

Η συμφωνία που συνήφθη με τη γαλλική κυβέρνηση προβλέπει ότι το γάλα δεν θα μπορεί να στοιχίζει λιγότερο από 340 ευρώ τα 1.000 λίτρα, ήτοι μία αύξηση κατά 4 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο σε σύγκριση με το τωρινό επίπεδο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.