Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Προσφορά ιατρικού υλικού στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η καρναβαλική ομάδα «Εμείς και Εμείς» συγκέντρωσε 17 κούτες με αναλώσιμο υλικό.

Αλληλέγγυα στις δυσκολίες του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου στέκονται τα μέλη της καρναβαλικής ομάδας «Εμείς και Εμείς», υποστηρίζοντας πως μέσα από τη συμπόρευση, την καλή διάθεση, το γέλιο και την προσφορά, η κρίση μπορεί να μην αφήσει μεγάλες πληγές.

Για το λόγο αυτό, πρόσφεραν στο νοσοκομείο, αναλώσιμα υλικά που θα βοηθήσουν να καλυφθούν οι αυξημένες, λόγω της τουριστικής περιόδου, ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος, Συγκεκριμένα 17 κούτες με σύριγγες, συσκευές ορού, που θα βοηθήσουν σε εξετάσεις και νοσηλεία ασθενών αγοράστηκαν με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από κοινωνικές πολιτιστικές και άλλες δράσεις της ομάδας «Εμείς και Εμείς».

Η αξία των αναλώσιμων είναι δύο χιλιάδες ευρώ και αφορά σε ποσότητες που ναι μεν θα βοηθήσουν, αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα που το νοσοκομείο Ρεθύμνου αντιμετωπίζει, σύμφωνα και με σχετική δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου Νίκου Ξυπολητά, ο οποίος ανέφερε πως η συγκεκριμένη προσφορά καλύπτει περίπου 25 μέρες αναγκών. «Οι αντοχές του νοσηλευτικού ιδρύματος στερεύουν, οι ελλείψεις δημιουργούν κενά ζωτικής σημασίας με αποδέκτες δυστυχώς τους ασθενείς», αναφέρει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από πλευράς της διοίκησης του νοσοκομείου, υπάρχει μεγάλος αριθμός εθελοντών που ενισχύουν τη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ γίνονται και οι απαραίτητες προσπάθειες και ενέργειες, υπηρεσιακά, ώστε -όσο γίνεται- να μη συνεχιστούν οι ελλείψεις, και τα όποια προβλήματα στον μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό των ιατρικών μηχανημάτων να λύνονται.

Παρά το ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν ήθελε τη δημοσιοποίηση της προσφοράς τους, ο διοικητής του νοσοκομείου επέμεινε να προβληθεί η αλληλεγγύη του Ρεθεμνιώτικου κόσμου, και των εθελοντών «ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση κι άλλων συμπολιτών».

«Το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της ομάδας, θέλουμε πάντα να είναι αθόρυβο και χωρίς δημοσιότητα, γιατί αυτό είναι και το νόημά του. Φέτος, παίρνει δημοσιότητα, μετά από προτροπή του Διοικητή του Νοσοκομείου, με σκοπό να αποτελέσει παράδειγμα και να ενεργοποιήσει και άλλους συμπολίτες μας. Από τις δράσεις, τον αγώνα και τον προσωπικό μας κόπο, καταφέραμε να έχουμε αυτό το ποσόν και να το διαθέσουμε για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που είναι και το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στην πόλη μας και λίγο πολύ όλοι έχουμε την εμπειρία από τη δική μας νοσηλεία ή οικείων μας προσώπων.

Έχουμε δει πόσο καλά προσπαθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να εξυπηρετεί πάντα με μεγάλο κόπο, αγνοώντας πολλές φορές τις προσωπικές τους ανάγκες. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε το έργο τους» ανέφερε σε δηλώσεις της η υπεύθυνη της ομάδας «Εμείς και Εμείς» Όλγα Σπυριδάκη-Πλαΐτη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.