Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Γιατί ο καφές μας στέλνει κατευθείαν στην τουαλέτα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η καθαρκτική δράση του δημοφιλούς ροφήματος.

Μερικοί από σας, γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι ένα φλιτζάνι καφέ σημαίνει, σχεδόν αμέσως, ένα ταξίδι στο μπάνιο. Οπότε, τι είναι αυτό που περιέχει ο καφές που ωθεί τους περισσότερους να σπεύσουν στην λεκάνη της τουαλέτας τους; Το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο από το American Chemical Society’s Reactions επιχειρεί να δώσει πειστικές επιστημονικές απαντήσεις.

Όπως αναφέρει το medicaldaily, περίπου το 30%-40% των Αμερικανών δηλώνει ότι πράγματι ο καφές τους βοηθά στην αποβολή των κοπράνων. Παράλληλα όμως, γράφει το δημοσίευμα, η συχνή κατανάλωση καφέ ίσως να προκαλεί μια ανοχή σε εκείνους που πίνουν ασταμάτητα πολλά φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η οξύτητα του καφέ βοηθά στην τόνωση του παχέος εντέρου, που, με τη σειρά του, αποβάλει τα περιττώματα.

Πάντως τι ακριβώς προκαλεί αυτό το αποτέλεσμα αμέσως μετά την κατανάλωση καφέ, είναι λίγο πιο περίπλοκο. Υπάρχουν περίπου 1.000 ενώσεις που βρίσκονται στον καφέ, οποιαδήποτε από τις οποίες μπορεί να προκαλέσει το σώμα μας για να «σπάσει» τις πρωτεΐνες πιο αποτελεσματικά, το στομάχι μας να εγκαταλείψει το περιεχόμενό του γρήγορα στο παχύ έντερο, ή να αυξήσει το επίπεδο της χολοκυστοκινίνης και της γαστρίνης στο σώμα μας - δύο ορμόνες που βοηθούν με την πέψη των τροφίμων.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.