Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Εκδίωξαν την αυτιστική αδελφή της Βοντιάνοβα από καφετέρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εκδίωξη από μια καφετέρια της αυτιστικής αδελφής της Νατάλια Βοντιάνοβα προκαλεί σήμερα έντονη συγκίνηση στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και μεταξύ των χρηστών του Ίντερνετ, καθώς το τοπ-μόντελ καταγγέλλει τις διακρίσεις που γίνονται στη Ρωσία σε βάρος των ανθρώπων που πάσχουν από αυτισμό.



Η Οκσάνα Βοντιάνοβα υποχρεώθηκε χθες, Τετάρτη, να φύγει από ένα καφέ του Νίζνι-Νόβγκοροντ, στις όχθες του Βόλγα, όπου είχε καθίσει μαζί με την γκουβερνάντα της, αφηγήθηκε η Νατάλια Βοντιάνοβα στο Facebook, προκαλώντας δεκάδες χιλιάδες αντιδράσεις υποστήριξης.

"Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας κατέφθασε και απαίτησε με αγενή τρόπο: 'Εμπρός, φύγετε, φοβίζετε τους πελάτες μας. Πηγαίνετε να θεραπευθείτε και θεραπεύστε τα παιδιά σας. Και μόνο τότε να εμφανίζεστε σε δημόσιους χώρους'", έγραψε η Νατάλια, που δεν ήταν παρούσα στον τόπο όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

Πάντα σύμφωνα με το τοπ-μόντελ, ο μοναδικός πελάτης της καφετέριας παρενέβη τότε για να ζητήσει να παραμείνει η Οκσάνα, χωρίς όμως να πείσει τον ιδιοκτήτη, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία και ζήτησε από έναν φρουρό και στη συνέχεια από τρεις να επιτηρούν την αυτιστική.

Στη συνέχεια υπέβαλε στην αστυνομία μήνυση σε βάρος της Οκσάνα για "πλημμέλημα", αφηγείται το μανεκέν, το φιλανθρωπικό ίδρυμα της οποίας Naked Heart βοηθάει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Ρωσία.

Μπροστά στη συγκίνηση που προκλήθηκε, η ρωσική Επιτροπή Ερευνών άρχισε έρευνα για "παραβιάσεις της αξιοπρέπειας προσώπου επειδή ανήκει σε μια κοινωνική ομάδα" – κατηγορία που επισύρει ποινή φυλάκισης δύο έως πέντε ετών.

"Δύσκολα καταλαβαίνει κανείς πώς κάποιος που είναι ανάπηρος θα μπορούσε να βλάψει τους υπαλλήλους και τους πελάτες ή την εικόνα αυτού του μέρους", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών, ο Βλαντίμιρ Μάρκιν, προσθέτοντας πως ο ιδιοκτήτης δεν είχε "θεμιτή αιτιολογία".

Ο γιος του ιδιοκτήτη υποστήριξε από την πλευρά του πως η Οκσάνα είχε κάνει τους πελάτες να φύγουν "χτυπώντας το κεφάλι της στον τοίχο", σύμφωνα με δηλώσεις του στο κανάλι Vesti της ρωσικής τηλεόρασης. Σήμερα το πρωί δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί.

Η Ρωσία βρίσκεται τακτικά στο στόχαστρο των μη κυβερνητικών οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίες την κατηγορούν ότι δεν παρέχει τις απαραίτητες υποδομές για τα πρόσωπα με ειδικές ανάγκες.

Περίπου το 45% των παιδιών με ειδικές ανάγκες ζουν σε κρατικά ιδρύματα, στα οποία συχνά υποβάλλονται σε κακομεταχείριση, κατήγγειλε η ΜΚΟ- Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε το 2014, υπενθυμίζοντας πως οι ρώσοι γιατροί συχνά ενθαρρύνουν τις οικογένειες να εγκαταλείψουν τα άρρωστα παιδιά τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.