Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Συλλαλητήρια ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κατά του τρίτου μνημονίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα ραντεβού δίνονται σε Ομόνοια και Πλατεία Συντάγματος.

Στους δρόμους θα βγουν σήμερα η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ για να διαδηλώσουν κατά του τρίτου μνημονίου που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

Το ΠΑΜΕ δίνει ραντεβού στις 19:30 στην Ομόνοια και χαρακτηρίζει το μνημόνιο «πραγματικό όλεθρο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού. Ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου χτυπάει τη φτωχή αγροτιά. Το νέο μνημόνιο δεσμεύεται να υλοποιήσει απαρέγκλιτα ότι έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια, του 2010 και του 2012 και να προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα».

Μισή ώρα αργότερα, στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Συντάγματος.

«Με το νομοσχέδιο αυτό, που εξειδικεύει την αντιλαϊκή συμφωνία της νεομνημονιακής Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των δανειστών της 13ης Ιουλίου 2015, συνεχίζονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κατεδάφισης των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, η φοροληστεία σε βάρος του Ελληνικού λαού και η μεγαλύτερη φτωχοποίηση ευρύτατων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Το νέο μνημόνιο υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία αφού συνεχίζει το νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ» λέει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για τα νέα οικονομικά μέτρα, επισημαίνοντας ότι ο τομέας της Υγείας κατεδαφίζεται.

«Από την κατάργηση των μνημονίων που ήταν προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, περάσαμε στην άνευ όρων παράδοση, προεκτείνοντας τα μνημόνια με τα οποία κατεδαφίζεται ότι απέμεινε από το χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων, που κατακτήσαμε με αγώνες την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται. Η Υγεία και η Πρόνοια μετατρέπονται σε ανταγωνιστικά, ανταποδοτικά, εμπορεύσιμα προϊόντα και οι πολίτες καλούνται να τα αγοράζουν» αναφέρει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.