Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

8 γιατροσόφια για τα τσιμπήματα από έντομα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έφτασε η εποχή του χρόνου που τα παιδιά περνούν τον περισσότερο τους χρόνο έξω και επιστρέφουν σπίτι κουρασμένα και γεμάτα με τσιμπήματα από έντομα στο κορμάκι τους.

Με την κούραση μπορείτε να τα βγάλετε πέρα βάζοντας τα για ύπνο, αλλά πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τη φαγούρα και το πρήξιμο;

Γιατροσόφια για την φαγούρα
Για πολλές μητέρες, το πιο δύσκολο πράγμα στα τσιμπήματα από έντομα είναι να σταματήσουν τα παιδιά τους από το ξύσιμο. Αν θέλετε να αποφύγετε τις αλοιφές από το φαρμακείο, κάντε μια βόλτα στην κουζίνα σας και προμηθευτείτε:

Μαγειρική σόδα
Δοκιμάστε να φτιάξετε μια πάστα αναμειγνύοντας μια κουταλιά του γλυκού σόδα με λίγο νερό και εφαρμόστε την απευθείας στο δέρμα για περίπου 10 λεπτά. Η φαγούρα θα ελαττωθεί.

Καυτό κουτάλι
Βάλτε ένα κουτάλι σε ζεστό νερό ώστε να ζεσταθεί αλλά να μην είναι και καυτό. Έπειτα βάλτε το πάνω στο σημείο του τσιμπήματος και κρατήστε το για ένα λεπτό περίπου. Θα δείτε ότι το παιδάκι σας θα απαλλαχθεί από την φαγούρα.

Οινόπνευμα
Εντάξει, αυτό μάλλον δεν βρίσκεται στην κουζίνα αλλά στο μπάνιο. Βάλτε μια μικρή ποσότητα οινοπνεύματος σε ένα βαμβάκι και τρίψτε το πάνω στην πληγείσα περιοχή του δέρματος του παιδιού σας. Αρχικά μπορεί να γκρινιάσει λίγο για το τσούξιμο, αλλά σύντομα θα ανακουφιστεί από τον κνησμό και το οίδημα περιορίζοντας παράλληλα την πιθανότητα μόλυνσης.

Γιατροσόφια για το πρήξιμο
Στα παιδιά το πρήξιμο από το κουνούπια είναι μεγαλύτερο ίσως επειδή ξύνουν την περιοχή. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

Πάγος
Μην ξεχνάτε την δύναμη του πάγου για να μειωθεί το πρήξιμο. Τυλίξτε λίγα παγάκια σε μια πετσέτα και εφαρμόστε για περίπου 10 λεπτά πάνω στο δέρμα. Θα διαπιστώσετε ό,τι το πρήξιμο θα περιοριστεί.

Φακελάκι του τσαγιού
Ακριβώς όπως μειώνει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια έτσι ακριβώς ένα φακελάκι του τσαγιού μπορεί να μειώσει το πρήξιμο που προκαλεί το τσίμπημα ενός κουνουπιού.

Αντισηπτικές ιδιότητες
Πέρα από την φαγούρα και το πρήξιμο, οι μαμάδες αγχώνονται και για την μόλυνση. Προλάβετε την με:

Ξύδι
Το ξύδι μπορεί να σταματήσει τον κνησμό λόγω της οξύτητας του, αλλά έχει και αντισηπτικές ιδιότητες. Βάλτε λίγες σταγόνες από ξύδι σε βαμβάκι και σκουπίστε την περιοχή γύρω από το τσίμπημα.

Φλούδα από μπανάνα
Το τρίψιμο με φλούδα από μπανάνα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα μόλυνσης. Σύμφωνα με έρευνα, η φλούδα της μπανάνας έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Ποιος το ήξερε;


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.