Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

H γειτόνισσα έσωσε την 37χρονη Μαρία από νέο «Κωσταλέξι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης, για τη συγκλονιστική υπόθεση της ορφανής και ανάπηρης Μαρίας Παπαδοπούλου, που βίωσε μαρτυρικά ένα νέο «Κωσταλέξι» στην καρδιά της Αθήνας.



Η 37χρονη σώθηκε από θαύμα, έχοντας χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια και την εγκατάλειψη, ζώντας έγκλειστη στο μπαλκόνι του φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο, όπως τα ζώα, να σαπίζει από τις κατακλύσεις.

Η άτυχη κοπέλα θα είχε χάσει τη ζωή της, εάν δεν την έσωζε η γειτόνισσα της Ιωάννα Πλεύρη, η οποία, ακούγοντας το τι υπέφερε η Μαρία και νιώθοντας την αφόρητη οσμή από τη σήψη και τις πληγές στο κορμί της, ειδοποίησε την υγειονομική υπηρεσία.



Το ρεπορτάζ είχε γίνει αφορμή να κινηθεί δικαστική διαδικασία, η οποία κατέληξε στην προφυλάκιση της 78χρονης Ρωσοπόντιας οικιακής βοηθού, που χτες κάθισε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κατηγορούμενη, για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Μαρίας Παπαδοπούλου.

Το «Έθνος της Κυριακής», που είχε διερευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης, προσκόμισε στις δικαστικές αρχές τα στοιχεία.

Αποτέλεσμα ήταν να κινητοποιηθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που διαπίστωσε ότι η 37χρονη βρισκόταν ένα σκαλί πριν από τον θάνατο.

Ξεκίνησε ένας μαραθώνιος, για να σωθεί η κοπέλα, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί έναν χρόνο, ενώ εκκρεμεί δικαστική διαδικασία, για να επιστρέψει στην κυριότητά της το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο, το διαμέρισμά της στην Καλλιθέα, το οποίο είχε δωρίσει στην 78χρονη.

Σήμερα η Μαρία ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, καθώς φιλοξενείται σε ειδικό ξενοδοχείο, για άτομα που χρειάζονται 24ωρη φροντίδα.

Με αυτεπάγγελτες ενέργειες της Εισαγγελίας διορίστηκε δικαστική παραστάτης ο άνθρωπος, που την έσωσε, η γειτόνισσά της Ιωάννα Πλεύρη, παράλληλα με τριμελές εποπτικό συμβούλιο από συγγενείς της Μαρίας.

Μάρτυρας

Η Ιωάννα, η οποία θα καταθέσει ως βασική μάρτυρας στη δίκη, που διακόπηκε για μεθαύριο, είπε στο «Έθνος»: «Η Mαρία για πρώτη φορά βρίσκεται σε έναν χώρο με άλλους ανθρώπους και απολαμβάνει τη φροντίδα ειδικευμένου προσωπικού και τη συντροφιά ανθρώπων, που τόσο της έλειψε. Ομως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο, για να κλείσουν οι πληγές της, όχι μόνο οι σωματικές αλλά και οι ψυχικές»...

Στο δικαστήριο χτες βρέθηκε και η Τρισεύγενη Δρούλια, η υπάλληλος Υγειονομικής Υπηρεσίας, η οποία είχε παρέμβει άμεσα.

Στην κατάθεσή της είχε πει τότε: «Το θέαμα φρικτό! Πρώτη φορά λύγισα. Εκλαιγα. Και τώρα που το θυμάμαι πάλι κλαίω. Είδαμε έναν ανθρώπινο σκελετό, πληγιασμένο, που μύριζε φοβερά. Από πάνω και γύρω είχανε δέσει σεντόνια και κουρτίνες μπάνιου, για να την κρύβουνε. Η κοπέλα ήταν ημίγυμνη, «φαγωμένη», χτυπημένη. Από τη μέση και κάτω είχε σαπίσει. Το αριστερό πόδι ήταν σπασμένο, δεμένο με επιδέσμους σε ξύλο, για να το ακινητοποιήσουν, όπως κάνουν στα ζώα και από κει τρέχανε ζουμιά λόγω προχωρημένης σήψης...».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.