Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

7.030 προσλήψεις εποχικών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην πρόσληψη 7.030 εποχικών θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Το ΣτΕ άναψε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση των διαγωνισμών, παρά την αναστολή των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι οι ανάγκες των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών καλύπτονται μόνο με την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι αμείβονται από πιστώσεις προερχόμενες κατά κύριο λόγο από κοινοτικούς πόρους, με μικρή εθνική συμμετοχή. Η αναστολή της πρόσληψής τους θα είχε ως αποτέλεσμα και την αναστολή λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες.

Πώς κατανέμονται οι θέσεις
Οι 7.030 θέσεις κατανέμονται ως εξής:
• 4.826 άτομα σε ΟΤΑ α’ βαθμού στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

• 1.922 άτομα σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

• 269 άτομα σε ΟΤΑ α’ βαθμού στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

• 13 άτομα σε ΟΤΑ α’ βαθμού για την ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας.

Ειδικότητες
Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: Βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειρες, βοηθητικό προσωπικό κουζίνας, καθαριστές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.ά. Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν, όπως και κάθε χρόνο, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Τα βασικά κριτήρια πρόσληψης είναι ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, η προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης, ο χρόνος ανεργίας και η οικογενειακή κατάσταση (δηλαδή αν είναι γονέας, πολύτεκνος, μοναδικός γονέας ανήλικου τέκνου ή μέλος οικογένειας ΑμεΑ).

Ο φάκελος της υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής: Αίτηση (την οποία προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος από τους δήμους, όπου υπάγεται και εδρεύει ο παιδικός σταθμός), φωτοαντίγραφα δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις) και τίτλου σπουδών, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, υπάρχει βαθμολόγηση κριτηρίων. Έτσι, η προϋπηρεσία μοριοδοτείται (έχει βαρύτητα) 60%, οι σπουδές 25%, η ανεργία 10% και η οικογενειακή κατάσταση 5%.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.