Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Αγγίζουν τις 6.000 οι ελλείψεις δασκάλων και νηπιαγωγών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια δημοτικά και νηπιαγωγεία δε λειτούργησαν.

Αναλυτικά στοιχεία με τα σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που δεν έκαναν αγιασμό έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΟΕ. Τα σχολεία αυτά δεν άνοιξαν στις 11 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να μείνουν κλειστά και τις επόμενες μέρες μέχρι να προσληφθούν και να τοποθετηθούν οι αναπληρωτές. Ο έως τώρα προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει προσλήψεις αναπληρωτών στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ περισσότερα από 230 σχολεία -τα περισσότερα εξ αυτών νηπιαγωγεία- έμειναν κλειστά. Όπως έχουμε γράψει το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε νησιωτικές περιοχές και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία.

Εκτός όμως από τα κλειστά σχολεία υπάρχουν και άλλα που υπολειτουργούν ή έχουν μισό προσωπικό, ενώ σε κάποιες περιοχές έχουν ληφθεί αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων.



Πηγή: ΔΟΕ

Περισσότερα από 12.000 τα κενά

Όσον αφορά τον αριθμό των κενών η ΔΟΕ καταγράφει 12.884 στην πλειονότητά των οποίων δεν περιλαμβάνεται η παράλληλη στήριξη.

«Πρωταθλητές» των κενών αναδεικνύονται παραδοσιακά οι δάσκαλοι με 4.133 ελλείψεις, ενώ ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής με 2.437 κενά και οι νηπιαγωγοί με 1.766.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.