Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Σοκ στην Κύπρο: Νεογέννητο βρέθηκε στα σκουπίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκ έχει προκαλέσει στην κυπριακή κοινή γνώμη η αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε άψυχο σώμα νεογέννητου βρέφους στα σκουπίδια του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το βρέφος γεννήθηκε σε ιδιωτική κλινική στις 30 Αυγούστου, ωστόσο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 1η Σεπτεμβρίου.

Το περασμένο Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, οι ιατροδικαστές Ελένη Αντωνίου και Αγγελική Παπέττα διενήργησαν νεκροτομή επί της σορού του στο Γενικό Νοσοκομείου Λευκωσίας, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη αποτυχημένη κύηση της μητέρας. Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε συνεννόηση με τους γονείς αποφάσισαν το νεκρό βρέφος να ταφεί στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, οι γονείς δεν παρέλαβαν το πιστοποιητικό θανάτου του βρέφους, αλλά ούτε και το νοσοκομείο μερίμνησε για την ταφή του.

Το νεκρό νεογνό εντοπίστηκε σήμερα σε κάλαθο αχρήστων στο θάλαμο του νεκροτομείου. Επιτόπιες έρευνες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας διενήργησε η Αστυνομία, η οποία ειδοποιήθηκε από τον διευθυντή του Νοσοκομείου Γιάννη Κυαμίδη. Οι ανακριτές παρέλαβαν όλο το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του νοσοκομείου και συγκεκριμένα από το χώρο του νεκροτομείου, το οποίο αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι χθες το βρέφος βρισκόταν στα ψυγεία του νεκροτομείου, όπου είχε τοποθετηθεί μετά τη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του το περασμένο Σάββατο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.