Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί οι επιστήμονες προειδοποιούν να μην στρώνουμε το κρεβάτι μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν είναι τεμπελιά, αλλά... υγεία.

Αν δεν στρώνετε το κρεβάτι σας το πρωί που ξυπνάτε, τότε δεν είσαστε τεμπέληδες. Απλά είστε πιο υγιείς από εκείνους που φροντίζουν να ακολουθούν αυτή την… ανθυγιεινή συνήθεια του να τακτοποιούν τα σεντόνια και τους κουβέρτες τους καθημερινά.

Τα ακάρεα, είναι μικροοργανισμοί που ζουν στο κρεβάτι μας και τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας...

Αφήνοντας τα σεντόνια ανάστατα πάνω στο στρώμα, επιτρέπετε σε τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια ακάρεα σκόνης να εξοντωθούν, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Kingston.

Οι ερευνητές, ανακάλυψαν ότι τα ακάρεα,- γίνονται δύσκολα ορατά με το ανθρώπινο μάτι καθώς έχουν μέγεθος μικρότερο, συνήθως, από ένα χιλιοστό του μέτρου-, δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα ξέστρωτο κρεβάτι γιατί τα εκθέτετε στο φυσικό φως, τον φυσικό εχθρό τους. Αν στρώνετε το κρεβάτι σας, δημιουργείτε τότε τις ιδανικές συνθήκες για την αναπαραγωγή τους: «Tο να αφήνουμε το κρεβάτι άστρωτο στη διάρκεια της ημέρας επιτρέπει στην υγρασία να απομακρυνθεί από τα σκεπάσματά μας. Αυτό έχει ως συνέπεια την αφυδάτωση των ακάρεων και το συνακόλουθο θάνατό τους», αναφέρει σχετικά ο καθηγητής Στίβεν Πρέτλοβ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.