Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστολή στις ευρωπαϊκές αρχές για τις μαζικές δηλητηριάσεις ζώων στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον 20.000 πέφτουν νεκρά κάθε χρόνο.

Την παρέμβαση των ευρωπαϊκών αρχών προς τις ελληνικές ζητεί η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, καταγγέλλοντας το φαινόμενο μαζικής εξόντωσης ζώων με δηλητηριασμένα δολώματα σε όλη τη χώρα αλλά και την αδιαφορία των αρμοδίων.

Η επιστολή απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, τον επικεφαλής της Animal Welfare Unit της Κομισιόν, τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο και την Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια Έμιλυ Ο Ράιλι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΠΦΠΟ εκτιμάται πως τουλάχιστον 20.000 ζώα συντροφιάς ή της άγριας πανίδας είναι κάθε χρόνο «τα θύματα μιας πρωτοφανούς διαχρονικής γενοκτονίας».

Στην επιστολή τονίζεται πως οι αρχές της χώρας δεν λαμβάνουν μέτρα αποτελεσματικά προς εξάλειψη του φαινομένου, «αδιαφορούν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων αντιμετωπίζουν το θέμα απολύτως γραφειοκρατικά».

«Η Ελλάδα, τόπος με παγκόσμια ιστορία, τόπος τουριστικός, που προβάλει την ομορφιά και την φιλοξενία της, αμαυρώνεται από τέτοιες εικόνες άγρια δολοφονημένων και βασανισμένων ζώων, διασύρεται και εξευτελίζεται, προκαλώντας διεθνείς άτυπες οδηγίες για μη επίσκεψη στη χώρα μας, καθώς χαρακτηρίζονται οι πολίτες της, ως βάρβαροι απέναντι στα ζώα και με πολύ χαμηλό επίπεδο ζωοφιλίας.

Η Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να είναι μια χώρα με τέτοια συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

Ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσαμε στο μέτρο των αρμοδιοτήτων σας, έστω και άτυπα, να παρέμβετε ώστε η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και σε αυτό τον τομέα», καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε την ολόκληρη εδώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.