Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχεται το πρώτο ρομπότ του σεξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκίνησε καμπάνια ενάντια στη Roxxy.

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει κυκλοφορήσει στην αγορά η Roxxy, το πρώτο στον κόσμο ρομπότ της εταιρείας True Companion, που θα κάνει παρέα (και όχι μόνο) στους άνδρες.

Σύμφωνα με το BBC πάντως η είδηση έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις και οι πολέμιοι των ρομπότ αναπτύσσουν καμπάνια εναντίον αυτής της εξέλιξης.

Η επικεφαλής της καμπάνιας δρ Κάθλιν Ρίτσαρντσον του Πανεπιστημίου του Λέστερ της Βρετανίας δήλωσε ότι η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ρομαντικών και σεξουαλικών συντρόφων είναι περιττή και ανεπιθύμητη. Στο εμπόριο ήδη κυκλοφορούν κούκλες που παίζουν το ρόλο σεξουαλικών παιγνιδιών-αντικειμένων του πόθου. Η ρομποτική τεχνολογία θα αναβαθμίσει σε άλλα επίπεδα αυτές τις «χαζές» κούκλες. Οι υπέρμαχοι τέτοιων μηχανών αντιτείνουν ότι υπάρχει ανάγκη -και ζήτηση- για τέτοια «προϊόντα».

Όμως η Ρίτσαρντσον, ειδική σε θέματα ηθικής της ρομποτικής, επιμένει ότι το θέμα πρέπει να τεθεί σε δημόσιο διάλογο και το κοινό να συνειδητοποιήσει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. «Η ρομποτική βιομηχανία φαίνεται να δίνει πλέον αυξημένη σημασία στα ρομπότ του σεξ. Τα μοντέλα που ετοιμάζουν -το πώς θα μοιάζουν και ποιους ρόλους θα παίζουν- είναι όντως πολύ ενοχλητικά πράγματα», όπως είπε, καθώς θα ενισχύσουν τα παραδοσιακά στερεότυπα για τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να έχουν γενικότερη αρνητική επίπτωση στις σχέσεις των δύο φύλων.

Από την άλλη, ο διευθύνων σύμβουλος της True Companion Ντάγκλας Χάινς υποστηρίζει ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για ρομπότ όπως η Roxxy. Όπως είπε «δεν σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε τη σύζυγο ή τη φιλενάδα κάποιου. Απλώς προσφέρουμε μια λύση σε ανθρώπους που δεν έχουν κάποια σχέση με γυναίκα ή έχουν χάσει τη σύζυγό τους. Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ευτυχία και πλήρωση και με άλλους τρόπους πέρα από την επαφή με έναν άλλο άνθρωπο».

Οι σχεδιαστές της προγραμματίζουν τη Roxxy ώστε να μαθαίνει από την εμπειρία της και -χάρη στους αλγόριθμους της τεχνητής νοημοσύνης της- να βελτιώνει συνεχώς τις γνώσεις και τη συμπεριφορά της. Στόχος είναι τελικά να μιλάει στον ιδιοκτήτη-σύντροφό της και να μαθαίνει τι του αρέσει και τι όχι.

ΡΟΜΠΟΤ ΣΕΞ

«Η ίδια η πράξη του σεξ θα είναι μόνο ένα μικρό μέρος του χρόνου που θα αφιερώνει κανείς σε ένα ρομπότ του σεξ. Τον περισσότερο χρόνο θα τον περνά κάνοντας παρέα μαζί του», ανέφερε ο Χάινς.

Αν και οι ειδικοί της ρομποτικής εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσο πράγματι το ρομπότ θα έχει τέτοιες ικανότητες (πέρα από το σεξ), υπάρχουν ήδη χιλιάδες προπαραγγελίες για τη Roxxy, που θα κοστίζει περίπου 7.000 δολάρια το κομμάτι.

Ο δρ Κέβιν Κιούραν του βρετανικού Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών συμφωνεί πως τέτοια προϊόντα θα αποκτήσουν μια τεράστια αγορά. «Θα ήμασταν αφελείς αν αγνοούσαμε τις δυνάμεις της αγοράς για τέτοια ρομπότ», όπως είπε, αν και προέβλεψε ότι μελλοντικά θα ενταθούν οι αντιδράσεις εναντίον αυτών των ρομπότ, όπως ήδη υπάρχει αντίδραση για τα σχεδιαζόμενα ρομπότ-δολοφόνους στο πεδίο της μάχης.

Πάντως ο Ντέιβιντ Λέβι, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας και Σεξ με Ρομπότ», προβλέπει ότι έως το 2050 οι «στενές» σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ θα έχουν γίνει κοινότυπες. «Υπάρχουν ολοένα περισσότεροι άνθρωποι που δυσκολεύονται να δημιουργήσουν σχέσεις, συνεπώς αυτά τα ρομπότ θα καλύψουν ένα κενό. Δεν είναι κάτι που υποβιβάζει τις γυναίκες περισσότερο από ό,τι τις υποβιβάζουν οι δονητές», όπως ανέφερε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.