Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η βραζιλιάνικη πόλη που «κληρώνει» ανήλικες για κακοποίηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κορίτσια-έπαθλα σε λοταρίες και βραδιές bingo.

Στον πιο άρρωστο διαγωνισμό σε όλο τον κόσμο, οι άνδρες στην πόλη Encruzilhada της Βραζιλίας αγοράζουν λαχνούς στην πιο ανατριχιαστική λοταρία που έχει ποτέ υπάρξει: ο νικητής κερδίζει ένα νεαρό κορίτσι και την ευκαιρία να το κακοποιήσει, όπως καταγγέλλει οργάνωση που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Εκατοντάδες άνδρας έχουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αγοράσει τους αριθμημένους λαχνούς έναντι περίπου επτά ευρώ και πολλοί είναι εκείνοι που ανυπομονούν για την… κλήρωση.

Μερικοί λαχνοί προσφέρονται σε σημαντικά υψηλότερη τιμή επειδή «βραβείο» είναι νεαρές παρθένες.



Σύμφωνα με τη βρετανική οργάνωση Meninadanca, κέντρο διασκέδασης στην πόλη διοργανώνει βραδιές bingo στις οποίες οι παιδόφιλοι πληρώνουν για το δικαίωμα να κακοποιήσουν ανήλικα κορίτσια.

Η οργάνωση, που δουλεύει με θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, καταγγέλλει πως τα αρρωστημένα παιχνίδια διοργανώνονται στο φως της ημέρας και εν γνώσει των περισσοτέρων κατοίκων- και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Michael Farias, η κλήρωση με έπαθλα κορίτσια είναι τόσο γνωστή που έρχονται στην πόλη και άνδρες από τις γύρω πόλεις, στο κρατίδιο της Μπαΐα.



«Στους λαχνούς έμπαιναν κορίτσια από 11 έως 17 ετών. Η κλήρωση συζητείται από τους άνδρες σε ακτίνα χιλιομέτρων γύρω από την πόλη και τα εισιτήρια πωλούνται ανοιχτά. Όταν το κορίτσι διαπιστωθεί πως είναι παρθένα, αμέσως η τιμή των λαχνών ανεβαίνει. Η συμμορία που διακινεί τα κορίτσια έβγαλε πολλά λεφτά από την κακοποίηση των κοριτσιών, που ένιωθαν πως δεν είχαν άλλη επιλογή…».

«Παρότι οι αναφορές αυτές είναι σοκαριστικές, δεν μας εκπλήσσουν», τονίζει ο εκπρόσωπος της Meninadanca Warlei Torezani. «Σε πολλές φτωχές περιοχές της Βραζιλίας, ειδικά εκείνες που εκτείνονται κατά μήκος των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, όπου η πορνεία είναι ριζωμένη στην τοπική κουλτούρα, η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών έχει γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Από την εμπειρία μας ξέρουμε πως οι οικογένειας ωθούν τις κόρες τους στην πορνεία και οι άνδρες αναζητούν σεξουαλική ικανοποίηση σε κορίτσια ηλικίας 10 και 11 ετών χωρίς αναστολές, γιατί σπάνια η πράξη τους θεωρείται έγκλημα. Πολλές φορές οι άνθρωποι που υποτίθεται πως προστατεύουν τα παιδιά είναι εκείνοι που εμπλέκονται στην εκμετάλλευσή τους».



«Στην ίδια λογική είναι και οι λαχνοί ή το bingo στην Encruzilhada. Γίνονται στο φως της ημέρας και τα γνωρίζουν σχεδόν όλοι. Παρά τις προσπάθειες ορισμένων να τα σταματήσουν, εκείνοι που έχουν τη δύναμη να το κάνουν, ανάμεσά τους η αστυνομία και η πρόνοια, κάνουν τα στραβά μάτια. Αυτή δεν είναι η εικόνα της Βραζιλίας που η κυβέρνηση θέλει να βγαίνει προς τα έξω, ειδικά καθώς θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016. Αλλά για χιλιάδες κορίτσια σε αγροτικές περιοχές της χώρας, αυτή είναι η πραγματικότητα».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.