Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

«Πράσινο» φως από το ΣτΕ σε νέες προσλήψεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επέτρεψε την πρόσληψη 579 ατόμων από την ΔΕΗ και την πρόσληψη εκπαιδευτικών για Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής ενέκρινε την πρόσληψη 579 ατόμων από την ΔΕΗ, όπως επέτρεψε και την πρόσληψη εκπαιδευτικών για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ ενέκρινε την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού 8μηνης διάρκειας από την ΔΕΗ και ειδικότερα, την πρόσληψη 558 ατόμων στην γενική διεύθυνση ορυχείων της ΔΕΗ, 17 άτομα για την γενική διεύθυνση παραγωγής και 4 άτομα για την διεύθυνση υγείας και ασφάλειας στην εργασία της γενικής διεύθυνση ανθρωπίνων πόρων. Το προσληφθέν προσωπικό θα τοποθετηθεί σε αυτόνομους σταθμούς της ΔΕΗ διαφόρων νησιών, σε ατμοηλεκτρικούς σταθμούς, κ.λπ.

Ακόμα, το ΣτΕ ενέκρινε την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με ωριαία αντιμισθία για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ενώ ενέκρινε και την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών για τα ΔΣΕΝ/ΣΠΜ Ασπροπύργου και ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων-Μηχανικών.

---------------

«Πράσινο» από το ΣτΕ για προσλήψεις ανέργων

Αφορά 5μηνες συμβάσεις για 32.433 άτομα μέσω του ΟΑΕΔ.

«Ναι» στις προσλήψεις ανέργων την προεκλογική περίοδο είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο άναψε το πράσινο φως για 5μηνες συμβάσεις που αφορούν 32.433 , μέσω του ΟΑΕΔ.

Η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ έκανε δεκτό αίτημα του υπουργείου εργασίας για κατ΄εξαιρεση προσλήψεις καθώς υπήρχε ο κίνδυνος απώλειας του σχετικού Ευρωπαϊκού κονδυλίου, λόγω καθυστέρησης απορρόφησης του. Ο προϋπολογισμός για την πρόσληψη των ανέργων αυτών ανέρχεται στα 200.000.000 ευρώ και προέρχεται από πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, το ΣτΕ ενέκρινε την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη 2.620 προσώπων σε υπουργεία και Δήμους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα με άλλη απόφασή του το ΣτΕ είχε εξαιρέσει από την απαγόρευση λόγω της προεκλογικής περιόδου, οι προσλήψεις ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Δήμους. Ήδη το υπουργείο Εργασίας διαβίβασε στην ΚΕΔΕ, τη χθεσινή θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.