Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Τι κάνουν οι οργανωμένες μαμάδες για την καθημερινότητα του σχολείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μικρές και απλές συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

Αν βλέπετε τις μαμάδες των άλλων παιδιών να καταφθάνουν στο σχολείο με ξεκούραστα και λαμπερά μάτια, τέλεια σιδερωμένα πουκάμισα και θρεπτικά γεύματα σε ταπεράκια, είναι λογικό να ζηλεύετε λιγάκι.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να μπείτε σε αυτή την θέση. Έχουμε συγκεντρώσει 7 χρήσιμα πράγματα που κάνει κάθε οργανωμένη μαμά για μια πιο ομαλή επιστροφή στο σχολείο!

Διαλέγει τα ρούχα για το σχολείο από το βράδυ

Οι καλά οργανωμένες μαμάδες προετοιμάζουν τα ρούχα των παιδιών τους για το σχολείο από το βράδυ, ώστε να μην βιάζονται τα πρωινά. Διαλέξτε λοιπόν τα ρούχα μια μέρα πριν ή ακόμα καλύτερα αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν τα σύνολά τους. Και δεν μιλάμε μόνο για τα ρούχα αλλά και τα παπούτσια, τη ζώνη, τις κάλτσες ώστε να μην τρέχετε στις 7 π.μ.

Ετοιμάζουν το ταπεράκι με το φαγητό

Το να ετοιμάσετε και να βάλετε ένα τοστ στο τάπερ μπορεί να μην σας παίρνει περισσότερο από πέντε λεπτά αλλά αυτά τα πέντε λεπτά είναι πιθανό να γίνουν 10 ή και 15 όταν περιβάλλεστε από παιδιά.

Προετοιμάζονται για όλη την εβδομάδα από την Κυριακή

Η καλή οργάνωση από το προηγούμενο βράδυ είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη μέρα, αλλά μόλις πάρετε το κολάι θα θέλετε να ανεβάσετε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Τι θα λέγατε να προετοιμαστείτε για μια ολόκληρη εβδομάδα; Κάντε όλα τα ψώνια σας από το Σάββατο και προετοιμάστε την Κυριακή τα ρούχα μιας ολόκληρης εβδομάδας και το πρόγραμμα με το μενού της εβδομάδας.

Φεύγουν λίγο νωρίτερα

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν σκοπεύετε να φύγετε από το σπίτι στις 7:45 π.μ., το νωρίτερο που θα καταφέρετε είναι να είστε στην πόρτα στις 7:55. Αποφασίστε ποια είναι η καλύτερη στιγμή να φύγετε ώστε να μην αργοπορήσετε και βάλτε ως στόχο να φύγετε επτά λεπτά νωρίτερα.

Ρυθμίζουν το ξυπνητήρι τους μερικά λεπτά νωρίτερα

Αν σας αρέσει το πρωινό χουζούρεμα και είστε από εκείνους τους τύπους που βάζουν το ξυπνητήρι να χτυπάει κάθε 10 λεπτά, το μυστικό είναι να το ρυθμίσετε να χτυπήσει 10 λεπτά νωρίτερα από την καθιερωμένη ώρα. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπεται να κάνετε την μικροαλλαγή που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να ξυπνήσει, να απολαύσετε τα 10 επιπλέον πολύτιμα λεπτά ύπνου αλλά και να είστε στην ώρα σας!

Καθαρίζουν τα σακίδια καθημερινά

Είναι καταπληκτικό αλλά τα παιδιά μπορούν να πηγαινοφέρνουν διάφορα πράγματα από το σχολείο στο σπίτι και το αντίστροφο, πλην των βιβλίων! Ένα γρήγορο, καθημερινό πέρασμα μέσα από τα πολλά φερμουάρ, τις θήκες και τις τσέπες της τσάντας, θα βοηθήσει ώστε το σακίδιο να παραμένει καθαρό και οργανωμένο. Οι πιθανότητες μάλιστα να βρείτε κάποιο τσαλακωμένο σημείωμα της δασκάλας… είναι πολλές!

Έχουν έξτρα από τα πάντα

Ακόμα κι αν έχετε αγοράσει όλα τα σχολικά, μην νομίζετε ότι είστε παντελώς έτοιμη για τη νέα σχολική χρονιά. Γιατί τα παιδιά συχνά σπάνε ή χάνουν τα μολύβια, τις γόμες, τις ξύστρες τους κ.ο.κ. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε ένα επιπλέον σετ. Θα το χρησιμοποιήσετε σίγουρα κατά τη διάρκεια του έτους και θα γλιτώσετε από το τρέξιμο στα καταστήματα κάποια περασμένη ώρα…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.