Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ιστορία φρίκης αποκαλύφθηκε στο Μαλάουι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθηγητής επιχείρησε να πουλήσει μαθήτρια με αλφισμό για να την σκοτώσουν για τα μέλη της.

Ένας εκπαιδευτικός συνελήφθη στο Μαλάουι επειδή προσπάθησε να πουλήσει μια έφηβη μαθήτρια που πάσχει από αλφισμό έναντι του ποσού των 9.700 ευρώ, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας αυτής όπου οι δολοφονίες των αλμπίνων είναι σύνηθες φαινόμενο και υποκινούνται από τις προκαταλήψεις των κατοίκων για τις «μαγικές» ιδιότητες των ανθρώπων αυτών.

Ο Φίλιπ Νγκουλούμπε, καθηγητής στο επάγγελμα, ισχυρίζεται ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την κοπέλα που φοιτά στο λύκειο. Ταυτόχρονα όμως σχεδίαζε να την πουλήσει σε έναν Τανζανό έναντι 6 εκατομμυρίων κουάτσα (9.700 ευρώ), εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μορίς Τσαπόλα. Το κορίτσι επρόκειτο στη συνέχεια να σκοτωθεί και τα μέλη του θα πωλούνταν στη μαύρη αγορά ως «φυλαχτά».

Ο καθηγητής συνελήφθη στην πόλη Μζούζου και κατηγορείται για απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας.

Οι φόνοι των αλμπίνων είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, όπου τα μέλη τους ή τα οστά τους χρησιμοποιούνται σε τελετές μαύρης μαγείας για να φέρουν, υποτίθεται, πλούτο και εξουσία στους ενδιαφερόμενους. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ όρισε τον Μάρτιο έναν ειδικό με την αποστολή να ερευνήσει την υπόθεση στο Μαλάουι, την Τανζανία και το Μπουρούντι.

Ο πλήρης σκελετός ενός αλμπίνου μπορεί να στοιχίσει ακόμη και 66.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν δολοφονηθεί στο Μαλάουι εννέα πάσχοντες από αλφισμό.

Ο αλφισμός, μια κληρονομική γενετική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη χρωστικής στο δέρμα, το τριχωτό και τα μάτια, πλήττει περίπου έναν στους 1.200 ανθρώπους στο Μαλάουι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.