Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Οι πίνακες με τα μόρια για τις μετεγγραφές των Αρχιτεκτονικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κυρώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Κυρώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες των μορίων μετεγγραφής, των επιτυχόντων του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 στις Σχολές Αρχιτεκτονικής, οι οποίοι αιτήθηκαν μετεγγραφής σύμφωνα με τα άρθρα 21 και 22 του Ν. 4332/2015 (ΦΕΚ Α΄76), με την επιφύλαξη του ελέγχου των δικαιολογητικών, που οι δικαιούχοι δεσμεύτηκαν με την αίτησή τους για χορήγηση μετεγγραφής σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, να προσκομίσουν προκειμένου να ελεγχθούν από τη Σχολή/Τμήμα υποδοχής.

Ο αριθμός των μετεγγραφόμενων ισούται με το 15% του συνολικού αριθμού των εισαχθέντων κατά το έτος 2014-2015 στις κατωτέρω Σχολές/Τμήματα. Σε περίπτωση ισοψηφίας κατά τη μοριοδότηση πραγματοποιείται μετεγγραφή όλων των ισοψηφησάντων.

Στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ κατατέθηκαν 79 αιτήσεις και οι μετεγγραφέντες ανέρχονται σε 41, μένουν εκτός 38 φοιτητές, ενώ στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ μένουν εκτός μετεγγραφών 11 φοιτητές.



Σημειώνουμε ότι πολλοί από τους δικαιούχους των ρυθμίσεων του ν. 4274/2014 πιθανόν να μην κατέθεσαν αιτήσεις αφού οι μετεγγραφέντες στο ΕΜΠ ανέρχονταν σε 113 με τους 99 εξ αυτών να ανήκουν στα κοινωνικά κριτήρια και 14 στα οικονομικά και στη Θεσσαλονίκη οι δικαιούχοι ήταν 60 (47 κοινωνικά κριτήρια και 13 οικονομικά).
Τι προβλέπεται για όσους δεν πήραν μετεγγραφή

Για όσους δεν πήραν μετεγγραφή σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 22 παράγραφο 7, θα ληφθεί μέριμνα ώστε:

α) να εξασφαλιστεί κατά προτεραιότητα η στέγαση και η σίτισή τους στα Τμήματα ή Σχολές επιτυχίας τους,

β) να τους δοθεί η δυνατότητα επιλογής άλλης Σχολής στον τόπο που επιθυμούν, στην οποία θα μπορούν να μετεγγραφούν με βάση τα μόρια που συγκέντρωσαν στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις.

Λεπτομερειακά θέματα για την παράγραφο 7 του παρόντος άρθρου ορίζονται με υπουργική απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι πίνακες


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.