Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Καθηγητής Πανεπιστημίου ύποπτος για φόνο συναδέλφου του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά τοπικά μέσα ο ύποπτος ερευνάται και για το φόνο μιας γυναίκας.

Έναν καθηγητή πανεπιστημίου αναζητά η αστυνομία του Κλίβελαντ, ως ύποπτο που σχετίζεται με τον πυροβολισμό και θάνατο ενός καθηγητή από το πανεπιστήμιο Delta State, στο Κλίβελαντ, Μισισίπι.

Ο 45χρονος Σάνον Λαμπ, καθηγητής γεωγραφίας και κοινωνικών επιστημών φέρεται να σχετίζεται με τον φόνο του Ήθαν Σμίθ, 39χρονου επίκουρου καθηγητή αμερικανικής ιστορίας.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα (Biloxi Sun Herald) ο Λαμπ θεωρείται ύποπτος και τον φόνο μιας γυναίκας με την οποία μοιραζόταν ένα σπίτι σε πόλη 480 χιλιόμετρα μακριά από το Delta State.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κλίβελαντ σε συνέντευξη τύπου, οι αρχές πιστεύουν πως ο Λαμπ δεν είναι πια στο χώρο του πανεπιστημίου, που βρίσκεται στα σύνορα με την πολιτεία του Αρκάνσας. Νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές σύστησαν στους φοιτητές και το προσωπικό να μείνουν στα οικοτροφεία τους και να απομακρυνθούν από τα παράθυρα ενώ διεξαγόταν η έρευνα στον χώρο του πανεπιστημίου, ενώ και κοντινά πανεπιστήμια τέθηκαν επίσης από την αστυνομία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Γκάρι Τζένινγκς, συνάδελφος στο ίδιο πανεπιστήμιο, είπε σε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Reuters ότι ο Σμιθ ήταν εξαιρετικός επιστήμονας και χαρισματικός καθηγητής.

Το πανεπιστήμιο, στο οποίο φοιτούν πάνω από 4.000 φοιτητές, ακύρωσε όλα τα μαθήματα και τις εκδηλώσεις, ημέρα που θα γιόρταζε τα 90 χρόνiα από την ίδρυσή του.

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα αποτελέσει θέατρο πολύνεκρων περιστατικών με πυροβολισμούς σε πανεπιστήμια που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και πυροδότησαν το δημόσιο διάλογο σχετικά με την οπλοκατοχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.