Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερα από 400 σπίτια κάηκαν, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Τουλάχιστον 400 σπίτια και εκατοντάδες άλλα κτίσματα κατάπιαν οι φλόγες στη βόρεια Καλιφόρνια, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τις πυρκαγιές που θεωρούνται από τις πιο καταστροφικές του φετινού καλοκαιριού στις δυτικές ΗΠΑ.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Λέικ, ο Στιβ Μπρουκς, επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ανθρώπου, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την ταυτότητά του και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε.

Η "Πυρκαγιά της Κοιλάδας", όπως αποκαλείται, ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου και εξαπλώθηκε τάχιστα στις κοινότητες στους λόφους και τις κοιλάδες στα βόρεια της Νάπα. Χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν. Μέχρι το πρωί σήμερα οι φλόγες είχαν κάψει 247.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης. Πάνω από 160.000 στρέμματα κάηκαν μέσα στις πρώτες 12 ώρες, αργά το Σάββατο και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν η πυρκαγιά πήρε μεγάλη έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Ιδιαίτερα έχουν πληγεί οι κοινότητες Κομπ, Μίντλταουν, Χίντεν Βάλεϊ Λέικ και το θέρετρο Χάρμπιν Χοτ Σπρινγκς. Πολλοί από τους κατοίκους τους πρόλαβαν να φύγουν από τα σπίτια τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ένα βίντεο του πρακτορείου Ρόιτερς από το Μίντλταουν, ένα χωριό 1.500 κατοίκων, δείχνει ένα τοπίο απ' όπου υψώνονται ακόμη καπνοί, με καμμένα αυτοκίνητα και καψαλισμένα θεμέλια σπιτιών από τα οποία δεν απέμειναν παρά μόνο στάχτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.