Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Πτήση MH370: Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν να μάθουν τα αίτια της τραγωδίας - Συνέχιση των ερευνών ζητά η Κίνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι συγγενείς ζητούν εκ νέου να εξακριβωθεί τι συνέβη στο μοιραίο αεροσκάφος.

Οι οικογένειες των ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο Μπόινγκ 777 το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 της Malaysia Airlines ζήτησαν σήμερα να συνεχιστούν οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια αυτής της αεροπορικής τραγωδίας, λίγη ώρα μετά την δήλωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ, ο οποίος ανέφερε πως τα συντρίμμια που βρέθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν ανήκουν πράγματι στο μοιραίο αεροσκάφος.

«Παρότι βρήκαν κάτι, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ακόμη πρέπει να βρουν το αεροπλάνο και τους συζύγους μας. Συνεχίζουμε να θέλουμε να μας επιστραφούν» οι σοροί τους, δήλωσε η Τζακίτα Γκονσάλες, ο σύζυγος της οποίας ανήκε στο πλήρωμα του αεροσκάφους.

«Τώρα θέλουμε να μάθουμε πού βρίσκεται το υπόλοιπο αεροσκάφος, να ανασυρθούν οι επιβάτες του και να ανακτηθεί το μαύρο κουτί για να μάθουμε τι συνέβη. Μόνο αυτό, για εμάς, θα οδηγούσε στο κλείσιμο» της υπόθεσης, πρόσθεσε η Γκονσάλες.

Ο Τζον Γκόλια, πρώην στέλεχος του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ, επισήμανε ότι παρά την ανακάλυψη του τμήματος του φτερού του Μπόινγκ, «η αληθινή δουλειά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα».

«Θα αντλήσουν όσες πληροφορίες μπορούν από αυτό το κομμάτι μετάλλου: για τις ζημιές, τα σημάδια, τους θαλάσσιους οργανισμούς που ήταν κολλημένοι πάνω του. Θα μελετήσουν πως έσπασε. Από αυτά θα μπορέσουν να βρουν την κατεύθυνση και τη θέση του αεροπλάνου. Αυτό το κομμάτι μετάλλου μπορεί να τους πει πολλά», σημείωσε ο Γκόλια αναφερόμενος στο κομμάτι του φτερού.

-----------

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας τα συντρίμμια ανήκουν στην πτήση MH370.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χουά Τσουνγίνγκ, κάλεσε τη Μαλαισία να «προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα» των οικογενειών των θυμάτων της πτήσης της MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα.

Η Κίνα έκανε σήμερα έκκληση προς τη Μαλαισία να συνεχίσει τις έρευνες για την τύχη του αγνοούμενου Μπόινγκ έπειτα από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν πρόσφατα στη νήσο Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, ανήκουν πράγματι στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Από την πλευρά του ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «το γεγονός πως τα συντρίμμια δείχνουν να ανήκουν στην πτήση MH370 φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό και συνάδει με το μοντέλο ερευνών που ακολουθούμε τους τελευταίους μήνες».

Ο Μάρτιν Ντόλαν, ο επικεφαλής επίτροπος της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφαλείας Μεταφορών, ερωτηθείς σχετικά από τον ραδιοφωνικό σταθμό ABC, δήλωσε σίγουρος ότι οι έρευνες για την ανεύρεση του αεροπλάνου έχουν πλέον επικεντρωθεί στο σωστό σημείο.

Πάντως, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας ότι τα συντρίμμια ανήκουν όντως στο αγνοούμενο αεροσκάφος, ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες, είπε ότι υπάρχουν μεν «πολύ ισχυρές ενδείξεις», αλλά όχι η βεβαιότητα πως το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στο Ρεϊνιόν, μήκους 2-2,5 μέτρων, ανήκει στο συγκεκριμένο Μπόινγκ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.