Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ο σπόρος του αβοκάντο: Η τροφή για την τέλεια υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν και το αβοκάντο θεωρείται απαραίτητη τροφή διότι παρέχει στον οργανισμό μας όλα τα υγιή θρεπτικά συστατικά, ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο σπόρος του αβοκάντο σφύζει από θρεπτικά στοιχεία περισσότερο και από τη φλούδα ή το περιεχόμενο, ενώ συγκεντρώνει και τις περισσότερες διαλυτές ίνες. Ένας σπόρος αβοκάντο μας παρέχει την απαραίτητη καθημερινή δόση ινών που χρειάζεται ο οργανισμός μας, ενώ περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά απ’ότι το ίδιο το αβοκάντο ή άλλα φρούτα και λαχανικά. Το οφέλη όμως δεν τελειώνουν εδώ.

Τα οφέλη του σπόρου του αβοκάντο

- Αξιοσημείωτο είναι ότι η φλούδα ή το περιεχόμενο του αβοκάντο περιέχουν μόλις 30% αντιοξειδωτικά, ενώ μόνο ο σπόρος περιέχει 70%. Τα αντιοξειδωτικά συμβάλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, μειώνουν τη χοληστερίνη ενώ προλαμβάνουν και άλλου είδους ασθένειες.

- Διευκολύνει το πρήξιμο του γαστροοισοφάγου και μειώνει εσωτερικές φλεγμονές.

- Προλαμβάνει ή ανακουφίζει από δυσκοιλιότητα αφού είναι πλούσιος σε ίνες.

- Το φαινολικό αντιοξειδωτικό που περιέχεται στο σπόρο είναι γνωστό για τη συμβολή του στην εξάλειψη πόνου από έλκη χάρις στις αντιικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.

Χρειάζεστε και άλλους λόγους για να αρχίσετε να τρώτε σπόρους αβοκάντο; Ορίστε μερικοί επιπρόσθετοι

- Οι σπόροι περιέχουν άλλο ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό, το φλαβονοειδές, το οποίο καταπολεμά τον καρκίνο. Σε καρκινοπαθείς συνιστάται η κατανάλωση τροφών πλούσιες σε φλαβονοειδή, οπότε ο σπόρος αβοκάντο είναι άκρως απαραίτητος για τη διατροφή τους.

- Άλλος ένας σημαντικός λόγος για να εντάξετε σπόρους αβοκάντο στη διατροφή σας είναι σε περίπτωση που έχετε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και υποφέρετε συχνά από κρυολογήματα σε περιόδους γρίπης, αφού ο σπόρος μπορεί να ενισχύσει το σύστημά σας.

- Οι ελεύθερες ρίζες είναι ο βασικός λόγος που αρρωσταίνουν οι άνθρωποι, που πάσχουν από καρκίνο ή που γερνάνε λίγο πιο γρήγορα. Εάν θέλετε να προλάβετε όλα αυτά, ο σπόρος αβοκάντο είναι η λύση για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών. Επίσης, σας βοηθά να αποκτήσετε νεανική όψη αφού σας δίνει τη δυνατότητα να ανακτήσετε το κολλαγόνο του δέρματος.

- Και δε σταματάει εδώ! Η κατανάλωση του σπόρου σας δίνει ενέργεια αφού ανακουφίζει από πόνους του σώματος, πόνους αρθρώσεων, και μυοσκελετικές παθήσεις. Επίσης, βοηθά στη μείωση βάρους, μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, βοηθά στην αντιμετώπιση του άσθματος και τέλος, μειώνει την όρεξη για φαγητό.

Πώς αφαιρείτε το σπόρο αβοκάντο

Πάρτε ένα μαχαίρι και κόψτε το αβοκάντο κάθετα και από τις δυο πλευρές και πάρτε το σπόρο. Αν είναι ώριμο θα κοπεί εύκολα. Στη συνέχεια, το βάζετε σε μια πλαστική σακκούλα, το χτυπάτε με ένα σφυρί και να το βάζετε στο μίξερ μαζί με άλλες τροφές όπως μπανάνα, σπανάκι, χουρμάδες ή άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά για να φτιάξετε ένα χυμό. Σε περίπτωση που έχετε δυνατό μίξερ, μπορείτε να τον προσθέσετε με τα υπόλοιπα υλικά χωρίς να το σπάσετε, απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει νερό. Απολαύστε το χυμό από σπόρο αβοκάντο και μαζί με αυτό απολαύστε και μια πιο υγιή ζωή.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.