Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Πότε θα καταθέσουν αιτήσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ οι υποψήφιοι με αθλητικές διακρίσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοινώθηκε η εγκύκλιος με τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά.

Το διάστημα 1 έως και 10 Σεπτεμβρίου θα καταθέσουν οι υποψήφιοι με αθλητικές διακρίσεις, τα δικαιολογητικά τους για να εισαχθούν σε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση τμήματος των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. Τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν ταχυδρομικώς.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας τα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα για τις κατηγορίες 1 (ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ (ΝΙΚΗ) ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 34 ΤΟΥ Ν. 2725/1999, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 8 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 18 ΤΟΥ Ν. 3708/2008, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 7-10-2008) και 2 (ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ (ΝΙΚΗ) ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΠΟ 8-10-2008 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 31-8-2015 ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 1-9-2011 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 31-8-2015 ΣΕ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ)

Α. Αίτηση, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από δημόσια υπηρεσία (π.χ. ΚΕΠ, αστυνομικό τμήμα), για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής αθλητών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. (βλ. υπόδειγμα της εν λόγω αίτησης στο «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄» (σελίδα 14)) ΠΡΟΣΟΧΗ: Ειδικά οι αθλητές που διεκδικούν εισαγωγή σύμφωνα με τα Κεφάλαια Α΄ και Γ΄ της Κατηγορίας 1 και σύμφωνα με το Κεφάλαιο Α΄ της Κατηγορίας 2 στην αίτησή τους δηλώνουν και το τμήμα, ή την εισαγωγική κατεύθυνση τμήματος, των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., στο οποίο επιθυμούν να εισαχθούν, ενώ οι αθλητές που διεκδικούν εισαγωγή σύμφωνα με το Κεφάλαιο Β΄ της Κατηγορίας 2 δηλώνουν σε αυτήν το Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο οποίο επιθυμούν να εισαχθούν.

Β. Ευκρινές φωτοαντίγραφο πρωτότυπης βεβαίωσης ή ακριβούς αντιγράφου βεβαίωσης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) από την οποία να προκύπτει ότι ο αθλητής είναι εγγεγραμμένος με τη διάκρισή του στον ειδικό πίνακα που τηρείται στη Γ.Γ.Α.. Ειδικά οι αθλητές του Κεφαλαίου Γ΄ της Κατηγορίας 2 με 1η νίκη τόσο σε Πανελλήνιους Μαθητικούς - Σχολικούς Αγώνες όσο και σε Πανελλήνιους Αγώνες υποβάλλουν, εφόσον επιθυμούν να κριθούν για εισαγωγή και με τις δύο διακρίσεις, δύο τέτοια φωτοαντίγραφα, ένα για κάθε διάκριση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εν λόγω βεβαιώσεις των αθλητών που υπάγονται στην Κατηγορία 2 της παρούσας εγκυκλίου θα πρέπει να φέρουν σειρά προτεραιότητας διάκρισης σύμφωνη με τη με αριθμ. 11596/09-05-2013 απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού «Εγγραφή αθλητών με αγωνιστικές διακρίσεις στον ειδικό πίνακα διακρίσεων της Γ.Γ.Α. του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το άρθρο 38 παρ. 1 και 2 του Ν. 4115/2013.» (ΦΕΚ Β΄ 1218/20-05-2013).

Γ. Ευκρινές φωτοαντίγραφο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α΄ 45), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 κεφ. Α΄ του ν. 4250/2014 (ΦΕΚ Α΄ 74), δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Δ. Ευκρινές φωτοαντίγραφο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 2690/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 κεφ. Α΄ του ν. 4250/2014, τίτλου απόλυσης από Λύκειο.

Ε. Ευκρινές φωτοαντίγραφο της πρωτότυπης βεβαίωσης της παρ. 13 του άρθρου 1 του ν. 2525/1997 (βεβαίωση πρόσβασης ΓΕ.Λ.) ή της πρωτότυπης βεβαίωσης πρόσβασης του άρθρου 4 του ν. [12] 3748/2009 (βεβαίωση πρόσβασης ΕΠΑ.Λ. (Ομάδα Β΄)) ή πρωτότυπης βεβαίωσης βαθμολογίας των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων των ΕΠΑ.Λ. (Ομάδα Α΄). Δεν υποβάλλεται από τους αθλητές που διεκδικούν εισαγωγή σύμφωνα με τα Κεφάλαια Α΄ και Γ΄ της Κατηγορίας 1 και σύμφωνα με τα Κεφάλαια Α΄ και Β΄ της Κατηγορίας 2.

Στ. Ευκρινές φωτοαντίγραφο βεβαίωσης της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας, που καλλιεργεί το σχετικό άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος, επικυρωμένης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία θα πιστοποιείται ότι ο αθλητής είναι ενεργός κατά τις διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 34 του ν.2725/1999. Δεν υποβάλλεται από τους αθλητές που διεκδικούν εισαγωγή σύμφωνα με τα Κεφάλαια Α΄, Β΄και Γ΄ της Κατηγορίας 1.

Ζ. Υπεύθυνη δήλωση, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από δημόσια υπηρεσία (π.χ. ΚΕΠ, αστυνομικό τμήμα), στην οποία ο αθλητής θα δηλώνει τη διάκριση βάσει της οποίας επιθυμεί να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος στο οποίο σημείωσε τη διάκριση, την κατηγορία και τη χρονολογία της διάκρισης, καθώς και το έτος κατά το οποίο υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση εισαγωγής ως αθλητής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. (βλ. υπόδειγμα της εν λόγω υπεύθυνης δήλωσης στο «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄» (σελίδες 15 και 16))

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ειδικά οι αθλητές του Κεφαλαίου Γ΄ της Κατηγορίας 2 με 1η νίκη τόσο σε Πανελλήνιους Μαθητικούς - Σχολικούς Αγώνες όσο και σε Πανελλήνιους Αγώνες, εφόσον επιθυμούν να κριθούν για εισαγωγή και με τις δύο διακρίσεις, θα δηλώνουν σε αυτήν και τις δύο διακρίσεις.

Η. Ευκρινές φωτοαντίγραφο δελτίου υγειονομικής εξέτασης από Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφορά μόνον αθλητές του Κεφαλαίου Β΄ της Κατηγορίας 1 που έχουν δηλώσει Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο μηχανογραφικό τους δελτίο και εξετάστηκαν από Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο τηλέφωνα. Για πληροφορίες σχετικά με την βεβαίωση ενεργού αθλητή και την έκδοση βεβαίωσης εγγραφής στον ειδικό πίνακα που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), μπορούν να απευθύνονται στο 213-1316000 (τηλεφωνικό κέντρο Γ.Γ.Α.). Οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα επιτυχόντων - αποτυχόντων, μέσω διαδικτύου, στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικά η εγκύκλιος


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.