Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Η Γυάρος μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντυπωσιακές εικόνες σε ένα 10λεπτο βίντεο.

Πέντε φωτογράφοι γεμάτοι μεράκι και αγάπη για το φυσικό περιβάλλον, πληθώρα απαιτητικών ερευνητικών αποστολών, μερικοί από τους καλύτερους επιστήμονες στο είδος τους, ανθρώπινες στιγμές που απαθανατίστηκαν, φυσικά τοπία, σπάνια είδη και μοναδικοί οικότοποι που χρήζουν προστασίας, ένα μνημείο σημαδεμένο από την ιστορία και τον χρόνο. Όλα αυτά συνθέτουν μια άλλη εικόνα της Γυάρου, αυτή των φωτογράφων του ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE.

Όλοι τους, εθελοντές και μη, μοιράζονται εκτός από το πάθος τους για τη φωτογραφία, το όραμα του φιλόδοξου αυτού προγράμματος, σημειώνει η WWF Ελλάς. Ο στόχος άλλωστε είναι η δημιουργία ενός πρωτοποριακού μοντέλου θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής, στην περιοχή της Γυάρου, από κοινού με τις κοινωνίες της Σύρου και της Άνδρου, που θα λειτουργεί με σεβασμό προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Η Γυάρος, η οποία το 2011 εντάχθηκε στο πανευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, φιλοξενεί τον σημαντικότερο πληθυσμό Μεσογειακής φώκιας στη Μεσόγειο, έναν πληθυσμό που παρακολουθούν στενά οι ερευνητές της ΜOm, όπως σημειώνει η WWF Ελλάς.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.