Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Τελεσίγραφο φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με άρση της πίστωσης στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μέσα στον Αύγουστο, απειλεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, (ΠΦΣ), εάν ο Οργανισμός δεν προχωρήσει στην πλήρη εξόφληση των οφειλομένων.

Ο ΠΦΣ με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή και τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντό, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον «εμπαιγμό», όπως αναφέρει «που υφίσταται για μια ακόμη φορά σχετικά με το θέμα της εξόφλησης των οφειλομένων και σημειώνει ότι παρά τις δεσμεύσεις «η υποτιθέμενη εξόφληση μέρους των οφειλομένων … λοξοδρόμησε».

Όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί , πολλές φορές έχουν «προειδοποιήσει την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας για την ασυνέπεια στις πληρωμές αλλά συναισθανόμενοι την τρέχουσα δύσκολη συγκυρία δεν έχουν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα τους παρά το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ». Επί μήνες, σημειώνουν πιστώνουν τον Οργανισμό λαμβάνοντας «σταγόνες ρευστότητας» που διοχετεύεται στην αγορά των φαρμάκων των ασφαλισμένων και καλούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας «να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους 11.000 φαρμακοποιούς. Είναι στο χέρι τους», αναφέρουν για «να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδο».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.