Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Την Έλινορ Ρούζβελτ θέλουν οι Αμερικανοί στο νέο χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

H σύζυγος του προέδρου Φραγκλίνου προηγείται στις προτιμήσεις των Αμερικανών με ποσοστό 27%.

Περισσότεροι από έναν στους τέσσερις Αμερικανούς ελπίζουν ότι στο νέο χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων θα εικονίζεται η Έλινορ Ρούζβελτ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας McClatchy-Marist που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

6cpatnhn

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η σύζυγος του προέδρου Φραγκλίνου Ρούζβελτ προηγείται στις προτιμήσεις των Αμερικανών με ποσοστό 27%. Ακολουθεί η Αφροαμερικανή αγωνίστρια για την κατάργηση της δουλείας Χάριετ Τάμπμαν με 17% και ακολουθεί η Ινδιάνα ιχνηλάτισσα Σασκατζουία με 13%.

Το ποιος θα αντικαταστήσει τον Αλεξάντερ Χάμιλτον στο χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων έχει αναχθεί σε σημαντικό θέμα συζήτησης στις ΗΠΑ αφότου ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα είναι το πρώτο εδώ και έναν αιώνα που θα εικονίζει μια γυναίκα. Είχε προηγηθεί μια εκστρατεία στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με αίτημα να αλλαχθεί το χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων για να τιμηθούν οι γυναίκες.

Άλλες υποψήφιες στη δημοσκόπηση της McClatchy-Marist ήταν η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Σούζαν Μπ. Άντονι (11%), η πρωτοπόρος πιλότος Αμέλια Έρχαρτ (επίσης 11%) και η πρώην δικαστίνα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Σάντρα Ντέι Ο Κόνορ με 4%.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση προτιμούν τη Ρούζβελτ με ποσοστό 33%. Προηγείται μεταξύ των γυναικών. Οι Αφροαμερικανοί επέλεξαν την Τάμπμαν σε ποσοστό 47%. Το χαρτονόμισμα αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει το 2020.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.