Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό 4χρονης Ολλανδής στην Πάτμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ολόκληρη επιχείρηση έστησε η Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό μιας Ολλανδής, που παραβίασε δικαστική εντολή κι έφερε την ανήλικη κόρη της, για διακοπές στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr οι δικαστικές αρχές της Ολλανδίας είχαν αφαιρέσει την επιμέλεια από την γυναίκα, η όποια άρπαξε το παιδί και ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάτμο.

Ανήκει σε παραθρησκευτική οργάνωση η μητέρα;

Σύμφωνα με την ολλανδική ιστοσελίδα nos.nl τόσο η βιολογική μητέρα και πατέρας της 4χρονης είναι μέλη παραθρησκευτικής αίρεσης και είχαν εγκατασταθεί τους τελευταιους μήνες στο νησί της Πάτμου, γεγονός που σήμανε "καμπανάκι" στις αρχές, ότι το 4χρονο κοριτσάκι βρισκόταν σε κίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι ελληνικές αρχές.

Το σήμα από την Ιντερπόλ της Ολλανδίας

Στις 30 Ιουλίου από την Ιντερπόλ της Ολλανδίας έφτασε σήμα στις ελληνικές αρχές ότι μια μητέρα που της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια της κόρης της, την άρπαξε από το ίδρυμα όπου βρισκόταν με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό της μητέρας καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι η 4χρονη βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο. Αγκάθι στις έρευνες των διωκτικών αρχών ήταν το γεγονός ότι η μητέρα μπορούσε να ταξιδέψει στη χώρα μας χωρίς να περάσει διαβατηριακό έλεγχο λόγω της συνθήκης Σεγκεν ενώ χρόνος για να δοθούν λίστες από τις αεροπορικές εταιρείες δεν υπήρχε.

Το πρώτο βήμα που έκαναν ήταν να αναζητήσουν τα στοιχεία της Ολλανδέζας στα ξενοδοχεία όλων των νησιών του Αιγαίου. Η παρατηρητικότητα δύο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτμο ήταν σημαντική στην εξέλιξη των ερευνών καθώς εντόπισαν την μητέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού.

Οι αστυνομικοί όταν ταυτοποίησαν τα στοιχεία της μητέρας την προσήγαγαν και συνελήφθη με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου ενώ το κοριτσάκι οδηγήθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η μητέρα καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση ενώ στις 3 Αυγούστου η 4χρονη επέστρεψε στο ίδρυμα όπου μεγάλωνε στην Ολλανδία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.