Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Το φορολογικό πακέτο Τσίπρα για τους αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ζητάει η ελληνική πλευρά από τους δανειστές.
Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους θεσμούς θα προστατέψει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έδωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Θα προχωρήσουμε σε διάκριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, από εκείνους που έχουν αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και θα διεκδικήσουμε στη διαπραγμάτευση, οι κατά κύριο επάγγελμα να φορολογούνται με συντελεστή ΦΠΑ 13% και προκαταβολή φόρου στο 50%» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μίλησε επίσης για «δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών και εφαρμογή καλών πρακτικών, ώστε η νέα γενιά να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας» τονίζοντας ότι «στόχος είναι η προώθηση νέων μορφών συνεργασίας και παραγόμενο προϊόν υψηλής ποιότητας».

Όσον αφορά στους νέους αγρότες, θα επιχειρηθεί να εξασφαλιστεί επιπλέον μείωση κατά 30% στον φορολογικό συντελεστή και στην προκαταβολή του φόρου.
Τα μέτρα που θα ζητήσει η ελληνική πλευρά

-Κυβερνητικός στόχος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες φορολογικά να θεωρούνται όσοι λαμβάνουν το 50% των εισοδημάτων τους από αγροτική εργασία.

-Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες εξετάζεται να έχουν φορολόγηση του εισοδήματός τους με 13% και όχι 26% και προκαταβολή του φόρου στο 50% και όχι στο 100%.

-Για τους νέους αγρότες η κυβέρνηση ζητάει να ισχύσει η μείωση για 30% του φορολογικού συντελεστή και της προκαταβολής για τα επόμενα 3-5 χρόνια

-Θα φορολογείται το καθαρό εισόδημα και άρα να υπολογίζονται και να αφαιρούνται από τη φορολόγηση, οι δαπάνες για την παραγωγή, η οικογενειακή εργασία και γενικά όλα τα έξοδα.
Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε και παρεμβάσεις εκτός του πλαισίου διαπραγμάτευσης

-θέσπιση νέων συλλογικών φορέων επαγγελματικής και συνεργατικής οργάνωσης (συνεταιρισμούς). Τις επόμενες ημέρες τίθεται σε διαβούλευση το σχετικό σχέδιο νόμου.

-άμεση απόδοση των ενισχύσεων ύψους 2,4 δισ. ετησίως με την ενεργοποίηση δημόσιων λειτουργών, αναδιοργάνωση και απογραφειοποίηση διαδικασιών.

-Θα ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών.

-αποδιάρθρωση των ολιγοπωλιακών κατεστημένων στην αγορά.

-εντατικοποίηση ελέγχων για φοροδιαφυγή- φοροαποφυγή- ελληνοποιήσεις, παράνομα κυκλώματα, με τη δημιουργία μεικτών κλιμακίων

-ενίσχυση της αλιείας μέσω του ΕΠΑΛ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.