Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Τι χωρίζει Αθήνα - κουαρτέτο για τη συμφωνία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι κλείνει άμεσα η διαπραγμάτευση.

Με ορισμένα τεχνικά ζητήματα ανοιχτά, αλλά και τις αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών, που δεν αποκλείεται να έρθουν άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή μαζί με το συνταξιοδοτικό προχωρά η διαπραγμάτευση Αθήνα - δανειστών και όλα δείχνουν ότι κυβέρνηση και δανειστές ενδεχομένως να φτάσουν σε συμφωνία μέχρι τις 11 Αυγούστου.

Στις 20:30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, στην συνεδρίαση έγινε επικαιροποίηση και αναλυτική επεξεργασία των στόχων της ελληνικής πλευράς στο τρέχον στάδιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Επίσης επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι είναι απολύτως εφικτή η συμφωνία με τους Θεσμούς, πριν την 20η Αυγούστου, με δεδομένο ότι όλες οι πλευρές θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου.

Τα ανοιχτά ζητήματα μετά σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, και Οικονομίας, κ. Γιώργου Σταθάκη, με το κουαρτέτο εντοπίζονται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στις αποκρατικοποιήσεις και στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία τότε θα απαιτηθεί δάνειο - γέφυρα και ψήφιση μέτρων από τη Βουλή, κάτι που η κυβέρνηση δεν επιθυμεί.

Τα ανοιχτά ζητήματα έχουν να κάνουν με τα εξής:

-Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές αλλαγές κάποιες ενδεχομένως να εφαρμοστούν άμεσα και κάποιες αργότερα.

-Το ταμείο αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ. Δηλαδή πώς θα λειτουργεί, αλλά και πώς θα γίνει η μετάβαση από τη σημερινή κατάσταση στη νέα.

-Κόκκινα δάνεια. Το θέμα συνδέεται άμεσα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι δύο πλευρές επιθυμούν να υπάρξει λύση εντός του 2015.

Οι αλλαγές στα εργασιακά θα γίνουν τον Σεπτέμβριο ενώ η κυβέρνηση έχει στόχο να καταθέσει δύο ξεχωριστά νομοσχέδια εντός του 2015.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.